Port Challenge Barcelona, una aposta per la innovació i l’emprenedoria

La innovació i l’ús de la tecnologia s’ha convertit en un factor de competitivitat pel sector del transport i la logística. El Port ha posat en marxa Port Challenge Barcelona, un programa de suport a la creació de nous negocis de base tecnològica amb l’objectiu de millorar l’eficiència i la competitivitat de la seva Comunitat Logística Portuària.

La iniciativa vol atreure emprenedors i generar les condicions idònies per a desenvolupar projectes innovadors que facilitin la modernització del sector. Port Challenge Barcelona aportarà els coneixements logístics i portuaris necessaris per a que els emprenedors aconsegueixin transformar la seva idea de negoci, o empresa incipient, en una companyia viable.

El Port busca idees innovadores que, fent servir les noves tecnologies, tinguin un impacte en el seu ecosistema empresarial. Destaquen les àrees tecnològiques –com ara Internet of Things (IoT), Big Data, 3D Printing, APPs, realitat augmentada o self driving vehicles–, l’ús de la informació oberta (open data administration) i geolocalitzada, i els projectes de gestió de negoci enfocats a l’optimització logística, la transparència i el servei al client.

Barcelona és un port pioner en l’aplicació de solucions tecnològiques en els seus diferents àmbits: comercial, logístic i ciutadà. L’objectiu és generar serveis eficients, que aportin competitivitat al sector i valor als seus clients, alhora que es garanteix un creixement sostenible de l’activitat logística i portuària. Barcelona, el primer port de l’Estat i un dels primers d’Europa en promoure una iniciativa d’aquest tipus, ara també s’implica en el desenvolupament i el finançament d’eines que donin resposta a les demandes i necessitats de modernització i competitivitat del sector logístic local.

Port Challenge Barcelona s’ha endegat amb la col·laboració de Founder Institute Barcelona i compta amb la implicació de Barcelona Tech City, Barcelona Activa, la Cambra de Comerç de Barcelona, la iniciativa CatalunyaEmprèn de la Generalitat de Catalunya i les xarxes de business angels d’ESADE i IESE.

Fecha del Taller: