Plataforma BZ, 6 noves hectàrees a disposició del mercat

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha tret a concurs públic per 1,1 milions d’euros anuals l’arrendament a 40 anys d’una parcel·la de 6,2 hectàrees als antics terrenys de SEAT, de categoria industrial “prime” al polígon industrial barceloní.

La parcel·la que s’ofereix es troba situada a la denominada Plataforma BZ del Polígon Industrial de la Zona Franca, al carrer 3, un dels principals de sortida del polígon, que enllaça l’àrea portuària amb l’Hospitalet de Llobregat i Ronda Litoral.

Aquest solar industrial compta amb una superfície bruta llogable de 62.205 m2 i amb una ocupació màxima de 54.709 m2.  Forma part d’una de les dues extensions de terreny –que totalitzen 328.022 m2 bruts-, que el Consorci va recuperar en traslladar SEAT la seva factoria a Martorell.

El Consorci va pagar a SEAT 140 milions d’euros per recuperar l’ús d’aquests terrenys, més de 34 hectàrees, i va invertir 15 milions d’euros més en enderrocaments de naus i en urbanització de terrenys.

El fet que BZ es trobi gairebé al costat del Port de Barcelona, a 200 metres de l’estació internacional de mercaderies i de les rondes viàries, i a 7 quilòmetres de l’aeroport de Barcelona, mostra l’excel·lència d’aquesta ubicació.  Logísticament actua com a porta d’entrada a la UE dels tràfics orientals procedents del canal de Suez i com a pont entre el nord d’Àfrica i els mercats d’Amèrica Llatina.

Fecha del Taller: