Pla del Port de Barcelona per convertir-se en referència a la Mediterrània

L’objectiu és convertir-se en el centre de distribució euroregional al sud d’Europa i poder competir amb Rotterdam i Hamburg.

El Port de Barcelona ha presentat el III Pla Estratègic, per al període 2015-2020. Amb aquest pla, el Port vol posicionar-se com el centre de distribució euroregional a la Mediterrània i competir amb els ports del Nord d’Europa, com els de Rotterdam o Hamburg.

En concret, pel 2020 el Port vol gestionar 70 milions de tones de càrrega i 3 milions de TEU -unitat de mesura per als contenidors-. Per a què això sigui possible, caldrà que el 50% de les mercaderies tinguin origen o destí fora de Catalunya, fet que obliga a ampliar el radi geogràfic d’influència fins als 1.200 quilòmetres en alguns punts i arribar fins al centre de la Península o el sud de França.

A més, els responsables portuaris esperen aconseguir un tràfic d’1,2 milions de vehicles i 14 milions de tones d’hidrocarburs. Per altra banda, el Port també vol augmentar el trànsit de creueristes fins a arribar, com a mínim, als 3 milions de visitants cada any.

Balanç d’un any amb increments als principals indicadors

Durant l’any 2014 el tràfic total del Port de Barcelona  ha registrat un increment del 9% el 2014 i s’ha situat en 46,3 milions de tones. En la mateixa línia ha evolucionat el tràfic de contenidors, un dels estratègics del Port, que ha crescut un 10% i s’ha situat en 1,9 milions de TEU (mesura que equival a un contenidor de 20 peus).

Pel que fa al tràfic de passatgers provinents de creuers, Barcelona segueix sent el primer port d’Europa i la Mediterrània i el quart port base del món.

 

Font: Ajuntament de Barcelona
Foto: Ivan MIinaric/ flickr

Fecha del Taller: