PIMEC crea el primer clúster de logística pensat per a pimes de Catalunya

PIMEC ha creat el primer clúster de pimes del sector de la logística de Catalunya amb l’objectiu d’alinear estratègies i sumar esforços per potenciar i optimitzar aquesta activitat industrial en les petites i mitjanes empreses de Catalunya.

Amb el naixement d’aquest clúster, el primer que cobreix tota la cadena de valor del sector, la patronal vol contribuir a la millora de la competitivitat de la petita i mitjana empresa mitjançant la vertebració, dinamització i modernització de la logística i de la cadena de subministrament.

El president de PIMEC Logística, Ignasi Sayol, ha assenyalat que “volem potenciar la nostra transversalitat per donar entrada a altres agents”. És a dir, “no només volem agrupar pimes que tenen la seva activitat a la cadena de subministrament, sinó també incloure les empreses carregadores o les empreses que tenen necessitats no resoltes en logística”.

La patronal aposta, per tant, per desenvolupar accions col·laboratives entre els seus associats, ja que la pime no té accés a processos i a tecnologia per augmentar l’eficiència logística.

El Clúster PIMEC Logística inclou empreses dedicades al transport, l’emmagatzematge, la manipulació, el software, el hardware, l’enginyeria i la consultoria, entre d’altres.

El nou Clúster PIMEC Logística ja ha tingut un reconeixement com a clúster en l’àmbit europeu, amb la certificació categoria bronze que atorga l’ESCA (European Secretariat for Cluster Analysis). Així mateix, és membre de l’associació europea ALICE (Alliance for Logistics Innovation through collaboration in Europe).

Fecha del Taller: