Pere Navarro destaca el paper de la dona en el desenvolupament de la indústria 4.0

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha participat aquest matí en una nova sessió del cicle Esmorzars Foment – PwC, impulsats per la patronal catalana Foment del Treball i la consultora PwC, per parlar sobre la importància de l’entitat com un hub d’innovació i desenvolupament de la indústria 4.0. A la presentació de la trobada virtual han participat també els secretari general de Foment, David Tornos, i el soci responsable de PwC a Catalunya, Ignacio Marull.

Durant la sessió, Navarro ha destacat la importància del paper de la dona en el desenvolupament i la consolidació de la indústria 4.0, basada en la sostenibilitat i en uns majors estàndards d’igualtat de gènere. El delegat de la institució ha senyalat que “davant de la necessitat d’incorporar nous perfils professionals per a donar resposta als reptes de la quarta revolució industrial, el talent femení serà determinant i permetrà avançar en la reducció de la bretxa de gènere, que actualment té un impacte que supera els 200.000 milions d’euros”.

En aquesta línia, Pere Navarro ha introduït la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), impulsada pel CZFB i la Fundació Incyde, que tindrà lloc del 3 al 5 de març i “es convertirà en un esdeveniment de referència per avançar en la igualtat de gènere en aquest àmbit empresarial i industrial”. L’esdeveniment s’emmarca en el nou plantejament estratègic de l’entitat, que situa la innovació i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU al centre de totes les seves accions.

D’altra banda, Navarro ha posat en valor la important aposta que el CZFB ha dut a terme en els últims anys en matèria d’innovació i indústria 4.0 amb la posada en marxa de la 3D Factory Incubator, la primera gran incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D, i la construcció del DFactory BCN, que s’inaugurarà el proper estiu i es convertirà en el major hub tecnològic del sud d’Europa. En aquest sentit, Navarro insisteix en la “importància de crear aliances per a impulsar projectes amb un alt valor afegit. En aquest cas, nosaltres treballem amb Leitat i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d’Espanya”.

Finalment, el delegat especial de l’Estat al CZFB  ha insistit en el potencial de Barcelona per a convertir-se en la capital de la nova economia i en com el CZFB contribueix a donar visibilitat a aquesta faceta de la ciutat comtal i actua com a motor per acompanyar a les empreses del seu entorn a dur a terme la transició necessària. “En un moment de gran incertesa com l’actual és més important que mai seguir treballant per transformar l’ecosistema i generar les millors condicions possibles que ens permetin atraure talent”, ha conclòs el delegat especial del CZFB.

Fecha del Taller: