Norwegian inaugura les seves oficines corporatives per al Sud d’Europa a l’Aeroport de Barcelona-El Prat

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) ha inaugurat avui a l’Aeroport de Barcelona-El Prat les seves oficines corporatives per al Sud d’Europa, en un acte que ha comptat amb la presència del fundador i conseller delegat de la companyia, Bjørn Kjos; l’ambaixador Noruec, Johan Vibe; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Recasens; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat i president del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), Ricard Font i la directora de l’Aeroport de Barcelona–El Prat,Sonia Corrochano.

Les noves instaŀlacions, de prop de 600 metres quadrats, ocupen la seu de l’antiga oficina executiva del Pla Barcelona d’Aena, des d’on es va coordinar l’expansió de l’aeroport entre els anys 2000 i 2009.

L’oficina corporativa de Norwegian a Barcelona no és una seu territorial, sinó que assumirà algunes de les funcions d’una seu central, com ara bona part de les activitat de màrqueting (online i offline), vendes, ingressos per serveis complementaris o la coordinació d’un cert nombre d’aeroports, entre d’altres.

L’oficina estarà plenament operativa a partir de la primera setmana de febrer i hi treballaran 35 persones, que arribaran a ser-ne 50 a mig termini. Cal remarcar que la base operativa de Norwegian a la T2 de l’Aeroport de Barcelona-El Prat ja dóna feina a més d’un centenar de persones, entre pilots i tripulants de cabina, nombre que s’incrementarà el 2015 amb l’expansió de la base prevista per al mes de juny.

Així doncs, entre l’oficina corporativa i la base operativa, el nombre d’empleats de Norwegian a Barcelona se situarà per damunt de les 150 persones durant aquest any.

En paraules del fundador i conseller delegat de Norwegian, Bjørn Kjos, la nova seu corporativa a Barcelona «és la prova tangible del compromís i arrelament de Norwegian a la ciutat i representa un exceŀlent trampolí per als nous projectes d’expansió de la companyia, a Europa i més enllà».

UN CREIXEMENT DEL 36% A BARCELONA EL 2014

Norwegian va tancar el 2014 amb un total de 828.218 passatgers a Barcelona —un increment del 36% en relació als 608.858 passatgers transportats l’any anterior— la qual cosa la situa com a setena aerolínia en volum de passatgers al Prat, havent-hi iniciat les operacions el 2008. D’aleshores ençà ha transportat més de 2,5 milions de passatgers en aquest aeroport.

Al conjunt d’Espanya, Norwegian va transportar 4,69 milions de passatgers el 2014. Norwegian vola a un conjunt de 14 aeroports de la xarxa d’Aena, entre els quals hi ha sis de les 14 bases operatives a Europa –apart de Barcelona, també Madrid, Màlaga, Alacant, Gran Canària i Tenerife Sud.

Arreu del món, Norwegian va transportar 24 milions de passatgers el 2014, no tan sols a Europa, sinó també a Àsia i als Estats Units, dos dels mercats de creixement de la companyia.

2015: UN QUART AVIÓ EN BASE I CINC NOVES RUTES A BARCELONA

La base operativa de Norwegian a Barcelona es va inaugurar l’abril del 2014, amb tres avions. A partir del juny del 2015, es posarà en servei un quart avió (Boeing 737 amb capacitat per 186 places), la qual cosa permetrà el llançament de cinc noves rutes aquest estiu: Birmigham al Regne Unit, Dubrovnik a Croàcia, Billund a Dinamarca, i Stavanger i Trondheim a Noruega.

El total de rutes de Norwegian a Barcelona passarà d’11 de l’estiu de 2014 a 15 l’estiu del 2015 —a 8 països d’Europa. El nombre de vols a Barcelona s’elevarà, així doncs, fins a 158 per setmana, amb una capacitat total de 29.388 places setmanals.

Seguint el recent èxit de la seva base de vols de llarg radi a l’aeroport londinenc de Gatwick, Norwegian està estudiant l’oferta de rutes transoceàniques a l’Aeroport de Barcelona-el Prat a partir de finals de 2016.

LLARG RADI DES DE BARCELONA A FINALS DEL 2016

L’Aeroport de Barcelona–El Prat va arribar als 37,56 milions de passatgers el 2014. Això suposa un creixement del 6,7% respecte a l’anterior exercici. El creixement del tràfic intercontinental ha estat superior, un 10,9%, mostrant encara més el potencial del tràfic intercontinental a Barcelona i el recorregut que encara hi ha per aconseguir noves línies de llarg recorregut des de l’aeroport.

Norwegian Air Shuttle és la primera companyia low cost d’Europa que ha iniciat operacions de llarga distància. Segons Bjørn Kjos, Norwegian Air Shuttle té plans de continuar l’expansió d’aquest tipus d’operacions i ha confirmat que espera una evolució positiva del mercat i, per tant, confia en iniciar nous vols de llarga distància des de l’Aeroport de Barcelona–El Prat a partir de finals del 2016, que podrien connectar la ciutat amb mercats tant a Amèrica del Nord com del Sud.

Durant l’acte, totes les institucions han destacat la importància de la gran aposta de Norwegian Air Shuttle perquè l’Aeroport de Barcelona–El Prat estigui cada vegada més i millor connectat a nivell internacional. La companyia ofereix connectivitat entre els seus vols, la qual cosa reforçaria el tràfic de connexió de l’aeroport i afavoriria l’arribada del turisme i passatgers de negoci que facin ús dels seus serveis.

SOBRE NORWEGIAN

Norwegian Air Shuttle ASA, que opera sota la marca comercial Norwegian, és una aerolínia de baix cost que cotitza a la borsa de valors d’Oslo. Norwegian és la segona aerolínia a Escandinàvia i la tercera companyia aèria de baix cost a Europa, amb 24 milions de passatgers transportats el 2014.

El mapa de rutes de Norwegian s’estén per tot Europa, així com el Nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà. Els seus destins inclouen també vols de llarga distància als Estats Units i el Sud-est asiàtic. L’empresa compta amb un total de 424 rutes a 130 destinacions i dóna feina a més de 4.500 persones a Noruega, Espanya, Suècia, Dinamarca, Finlàndia, Estònia, Regne Unit i Tailàndia. Norwegian compta amb una comanda ferma de 254 aeronaus pendents de lliurament.

Fundada el 1993, Norwegian té la seva seu corporativa als afores d’Oslo. El 2013 va ser votada com a millor aerolínia de baix cost a Europa pels reputats premis Skytrax World Airline Awards. Norwegian ofereix més espai entre seients que la majoria d ‘aerolínies, accés gratuït de connexió a Internet a bord dels avions, un dels millors índexs de puntualitat del món i una flota de 102 avions, amb una antiguitat de tan sols 4,8 anys de mitjana.

El 2014, Norwegian va ser triplement guardonada en els prestigiosos Passenger Choice Awards: Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications i Best Single Achievement pel mapa interactiu abord de la seva flota de 787s Dreamliner. A més, AirlineRatings.com va premiar Norwegian com a Millor low-cost a Europa per segon any consecutiu.

 

Font i foto: flytobarcelona.com

Fecha del Taller: