Nestlé invertirà 102 milions d’euros a la seva fàbrica de Girona

Nestlé ha anunciat una inversió de 102 milions d’euros a la seva fàbrica de Girona, dedicada a la producció de cafè soluble. Segons Laurent Dereux, director general, i Miquel Serra, director tècnic de Nestlé, la inversió es destinarà a la instal·lació d’una nova línia que s’incrementarà en un 30% la capacitat de producció de cafè instantani del centre, que se situarà en 30.000 tones anuals. L’ampliació de la producció que s’aconseguirà amb l’entrada en funcionament de la nova línia es destinarà íntegrament a l’exportació, especialment a països europeus als quals el centre de Girona està ja subministrant part de la seva producció i que estan en disposició de rebre nous volums.

Les noves instal·lacions, que estaran dotades amb la més avançada tecnologia, seran també més eficients que les actuals des del punt de vista mediambiental, amb un menor consum d’energia (-40%) i d’aigua (-33%) per quilo de producte fabricat.

En el període 2007-2014, Nestlé ha invertit un total de 236 milions d’euros a la fàbrica de Girona, principalment destinats a la construcció de la nova planta de producció de càpsules de Nescafé Dolce Gusto, operativa des de l’últim trimestre del 2009, ja la modernització d’una de les línies de producció de la planta de fabricació de cafè soluble Nescafé, recentment finalitzada.

La nova inversió, que es materialitzarà entre 2015 i 2017, ve a reforçar la rellevància de la fàbrica de Girona en l’estructura productiva del Grup, que és considerada com un centre de referència en la producció de cafè soluble a nivell mundial, i contribuirà a garantir la futura competitivitat del centre.

A les instal·lacions de Nestlé a Girona, que inclouen la fàbrica de cafè soluble Nescafé i descafeïnament de cafè verd, en funcionament des de 1968, i la planta de producció de càpsules de Nescafé Dolce Gusto, es processen anualment 80.000 tones de cafè verd, més del 1% de la producció mundial de cafè. Aquests centres, que avui donen feina a 700 persones, exporten el 74% de la seva producció a un total de 70 països de tot el món.

Fecha del Taller: