Neix BARCELOC, una iniciativa per potenciar Barcelona com a plataforma logística euromediterrània

Barcelona China’s European Logistics Center, BARCELOC, és una iniciativa conjunta del Port de Barcelona i de Catalonia Trade & Investment, organisme de la Generalitat de Catalunya. per atreure centres de distribució a Barcelona. A més, l’objectiu concret de BARCELOC és donar suport a les empreses xineses que estan avaluant els avantatges d’utilitzar la ciutat de Barcelona com a hub per a les seves operacions logístiques i comercials a Europa o a l’àrea mediterrània.

La iniciativa va sorgir per atreure empreses xineses a Catalunya, però abastant també altres mercats asiàtics com l’indi o el coreà.

Per això, BARCELOC és una plataforma d’assessorament que ofereix serveis a mida als potencials inversors procedents del país asiàtic. La plataforma presta serveis com informar les empreses de les condicions logístiques del seu allotjament a Catalunya; suport en la definició de les seves necessitats logístiques i en la recerca de socis en aquest sentit; orientació en l’elecció de l’operador logístic més adequat, i assessorament addicional en aspectes administratius, laborals i fiscals.

BARCELOC està treballant ja amb una vintena de projectes que requereixen la instal·lació de centres de distribució i logística. Els sectors que afavoreix l’organització són la roba i el calçat, els productes electrònics, els productes industrials i químics, els béns de consum durador, l’automoció i el comerç electrònic.

Barcelona representa el 19,9% del PIB d’Espanya, un 20% de la seva indústria i el 30% de les empreses exportadores del país. Aquestes xifres fan possible una major concentració industrial i de consum, amb activitats de valor afegit, recolzades per una xarxa d’instal·lacions i serveis logístics potents.

Fecha del Taller: