Més inversions al port de Barcelona de les empreses concesionades

Cargill, 10,4 milions d’euros d’inversió

El Port de Barcelona ha renovat per un període de 20 anys la concessió de la companyia Cargill, empresa multinacional especialitzada en la compra, processament i distribució de cereals i olis vegetals. L’empresa, instal·lada des de 1976 al moll Álvarez de la Campa de l’enclavament català, on disposa d’una planta de molturació de fava de soja, invertirà un total de 10,4 milions d’euros en la millora de les seves instal·lacions, com ara la substitució dels tancs de farina.

Argentina i Uruguai, principalment, però també Brasil i els Estats Units són els principals productors de la fava de soja que Cargill processa a les seves instal·lacions del Port. Els derivats d’aquest producte es fan servir en la producció de pinsos i tenen com a destinació principal Lleida i Saragossa. Així, les inversions que la multinacional portarà a terme en els propers anys seran clau per consolidar el tràfic de granels sòlids al Port de Barcelona.

Portcemen, 1,5 milions d’euros d’inversió

Per altra banda, el Port de Barcelona també prorrogarà en 10 anys la concessió de la companyia Portcemen, que opera al moll de Contradic de la infraestructura catalana des de l’any 1973. L’empresa, especialitzada en l’exportació de ciment per via marítima, invertirà 1,5 milions d’euros en millores constructives, mediambientals i productives, com ara la prolongació del braç del pòrtic carregador i la renovació d’elevadors i del sistema d’extracció del ciment. Des dels seus orígens, Portcemen facilita l’exportació a les empreses cimenteres instal·lades a Catalunya, tot canalitzant part de la seva producció a diverses destinacions de tot el món.

Barcelona Container Depot Service, 10,1 milions d’euros d’inversió

Finalment, el Port de Barcelona ha atorgat a l’empresa Barcelona Container Depot Service una concessió per a l’ocupació d’una parcel·la de 132.000 metres quadrats destinada a l’explotació d’un servei de dipòsit i reparació de contenidors buits. La companyia, que operarà a la parcel·la per un període de 15 anys, té previst invertir 10,1 milions d’euros en la millora i modernització d’instal·lacions, sistema informàtic i maquinària al llarg d’aquests anys. Les inversions previstes per Container Depot Service inclouen un nou accés per camions i l’automatització de les portes de les terminals. La ubicació al moll Evaristo Fernández és la mateixa on els darrers anys han operat Almacenes y Depósitos Martainer i Progeco España.

Fecha del Taller: