Més de 350 alumnes en el programa Forma’t al Port de l’Escola Europea

360 estudiants de cicles formatius de grau superior provinents de tretze centres catalans han omplert les classes de l’Escola Europea al llarg dels set cursos Introduction del programa Forma’t al Port organitzats pel centre de formació en el que va d’any.

Els instituts participants han estat: la Fundació UAB, els Centres d’Estudis Politècnics, Sant Francesc, Prat i López Vicuña; els Instituts La Salle Gràcia, les Salines, Jaume Mimó, Poblenou, Lluïsa Capellà, Estela Ibèrica i Joan Brossa i l’Escola del Treball de Lleida.

El curs Introduction, amb una durada de dos dies, té com a objectiu principal facilitar que els alumnes de primer any del cicle superior de Comerç Internacional i els de Transport i Logística coneguin de prop el Port de Barcelona, les seves infraestructures, els equipaments logístics i les operacions portuàries. A més, les empreses del sector, a través de les associacions, tenen l’oportunitat de donar a conèixer les característiques de la seva activitat i els perfils professionals necessaris en el desenvolupament de l’activitat. Finalment, el curs representa un espai de diàleg per fomentar els intercanvis entre els centres de formació i les empreses i motivar les empreses a contractar estudiants en formació dual.

El curs Introduction representa el primer nivell del programa i es considera preparatori per al més complex, el Management, que té una durada de tres dies, i en el que els participants reben la formació a bord d’un dels ferris que cobreixen la línia regular de short sea shipping entre Barcelona i Gènova.

El projecte Forma’t a l’Port néixer el 2014 impulsat pel Port de Barcelona, Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL), la Diputació de Barcelona i l’Escola Europea. El primer trienni d’activitat, 2015-2017, va tenir un gran poder de convocatòria i va donar resultats molt positius, el que va permetre arrencar amb un nou trienni 2018-2020, amb la participació de centres ja fidels al programa i la incorporació d’altres.

Fecha del Taller: