Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) ha celebrat aquest dilluns 23 de novembre de 2020, per via telemàtica, la seva Assemblea General en la que, a més de tractar altres assumptes, s’ha procedit a l’elecció de la presidència del nou Comitè Executiu i els seus corresponents òrgans de govern.
Atès que només s’havia presentat una única candidatura de l’Autoritat Portuària de Barcelona, s’ha procedit a l’elecció automàtica del nou Comitè Executiu que estarà encapçalat per Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona.
A partir d’ara, i durant un període de dos anys, Mercè Conesa presidirà BCL, substituint en el càrrec a Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, que ha presidit l’entitat durant els dos darrers anys i que ocuparà una de les tres vicepresidències de BCL.
Al capdavant de les dues altres vicepresidències estaran Enric Ticó, president de Cimalsa, i Albert Dalmau, gerent de l’àrea d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.
Un cop presentada i aprovada la seva candidatura, Mercè Conesa ha volgut ressaltar la visió estratègica de BCL que, en el nou escenari generat per la crisi del coronavirus, es pot veure reforçada, atès que es basa en impulsar línies d’actuació que generin inversió i ocupació, en afavorir millores competitives per al sector en àmbits com el sòl logístic o les energies renovables, a més de concentrar els seus esforços en afavorir processos d’innovació, posant a les persones al centre de les seves iniciatives.
La nova presidenta de BCL ha manifestat que “continuarem el camí que BCL ha desenvolupat aquests darrers anys amb Pere Navarro al capdavant de l’associació i seguirem amb les línies d’actuació que passen per establir aliances integrals amb els sectors clients com ho són el de la indústria, el de la distribució i el del comerç internacional”.
En aquest sentit, Conesa ha remarcat que la col·laboració publico-privada ha de servir per “avançar en iniciatives que contribueixin a anar creant un nou teixit industrial assentat en la Indústria 4.0, a optimitzar l’eficiència i reduir l’impacte ambiental del sector logístic i a potenciar els processos d’exportació de les empreses”.
Per aquest motiu, des de la nova presidència i vicepresidències de BCL es potenciaran les noves comissions de treball de l’entitat perquè “es basen en models participatius que reforcen la imatge del sector logístic tant en el sector públic, especialment en el municipal, com en el sector empresarial i en la societat”.
D’aquesta manera, les noves comissions de treball de BCL com són Logistics Green Deal, The Last Mile Group, Innovation Hub i la d’ODS al sector de la logística, abordaran nous projectes col·laboratius per afavorir models ambientalment sostenibles i innovadors.
Mercè Conesa també ha ressaltat el treball que realitzen altres comissions de treball de BCL, com ara l’International Economic Fòrum in Logistics (IEFL), que afavoreix el desenvolupament a nivell nacional i internacional, el grup de Promoció Econòmica, el de Sòl Logístic o el de Formació i Ocupació, enfocats tots ells a impulsar activitats que millorin la competitivitat el sector logístic, augmentin la inversió i generin ocupació.
“Sens dubte, el treball de les comissions i grups de treball de BCL contribuirà al fer que molts projectes es facin realitat i, per això, comptem amb tota la comunitat logística de Catalunya”, ha afegit Mercè Conesa.
Per la seva banda, Pere Navarro, ha posat de manifest que, al llarg d’aquests dos darrers anys, BCL ha desplegat un model col·laboratiu entre entitats públiques i privades, establint una sèrie d’aliances que contribuiran a sumar noves idees i iniciatives per anar desplegant models logístics més innovadors, més ecològics i tecnològicament més avançats.