Mercabarna, mercat líder a Europa en comercialització de fruites i hortalisses, i peix el 2019

El 2019, el conjunt d’empreses de Mercabarna han comercialitzat 2.355.293 tones d’aliments (fruites i hortalisses, peix i marisc, i productes carnis), un 4,2% més que al 2018, gràcies, sobretot, a l’augment de la comercialització de les empreses del sector hortofructícola.

L’increment del volum de vendes del sector hortofructícola és conseqüència de la gran oferta de productes que ha presentat el gran mercat, durant tot el 2019, com a conseqüència d’una climatologia molt favorable a Espanya. A aquesta afluència de producte s’hi ha de sumar la tendència dels ciutadans a consumir, cada cop més, aliments més saludables, ja sigui a la llar o a través dels serveis de la restauració. Un altre factor que ha contribuït a l’augment de les vendes és el creixement de compradors estrangers que adquireixen aliments directament al mercat, perquè troben a Mercabarna una gran oferta i varietat per distribuir arreu d’Europa.

Amb aquests resultats, Mercabarna continua sent el primer mercat majorista d’Europa en volum de vendes de fruites i hortalisses amb un total de 2.108.354 tones, un 4,6% superior a la de 2018. D’aquestes, 1.212.275 tones van ser comercialitzades des del Mercat Central i 896.079 tones van ser distribuïdes des de la Zona d’Activitats Complementàries de Mercabarna.

Mercabarna també s’ha situat líder entre els mercats majoristes d’Europa pel que fa a la comercialització de peix i marisc fresc i congelat, amb un total de 209.111 tones, un 1,2% superior a la de 2018. D’aquestes, 71.373 tones van ser comercialitzades des del Mercat Central i 137.738 tones van ser distribuïdes des de la Zona d’Activitats Complementàries de Mercabarna.

El recinte de Mercabarna agrupa 700 empreses alimentàries de venda a l’engròs i especialitzades en afegir valor al producte (maduradors de fruites; rentat i envasat de tubercles; rentat, tallat i envasat de fruites i hortalisses; escatat i eviscerat de peix; vivers de marisc; quartes i cinquenes gammes de peix i carn; i tota mena de serveis logístics especialitzats en aliments peribles) i dona ocupació a 7.500 treballadors directes. Cada dia s’hi reuneixen uns 23.000 usuaris i 14.000 vehicles.

Fecha del Taller: