MENSAJE DE PERE NAVARRO, PRESIDENTE DE BCL

Apreciats associats i amics de BCL,

En primer lloc, voldria expressar la meva solidaritat amb les famílies dels morts a causa del coronavirus. Són moments difícils i ens sentim molt a prop de totes les persones que estan patint els devastadors efectes d’aquesta crisi global.

Especialment vull posar en valor l’extraordinària figura de Joaquim Tosas, que ens va deixar en el dia d’ahir i que va ocupar la Presidència de la nostra entitat entre 1999 i 2002. Des d’aquí li enviem una forta abraçada a tota la seva família.

També vull expressar el meu suport i el meu aplaudiment a totes les persones que estan lluitant contra la pandèmia a primera línia de la batalla. En el sector sanitari, en el sector alimentari, en el de les forces de seguretat i, com no, en el sector logístic.

La primera fase de la crisi és la lluita contra la pandèmia per a preservar la salut de la major part possible de la població.

Superada aquesta crisi, haurem de posar-nos dempeus i sumar esforços per doblegar també la crisi econòmica i per tant social.

La recuperació, en un període raonable, d’aquesta situació només es podrà aconseguir si tots els nivells de la societat, persones, organitzacions socials i empresarials i sector públic, sumem esforços i compartim sacrificis perquè no es quedi ningú enrere. Es requerirà la màxima solidaritat per part de tots.

En el sentit anterior, vull posar en valor a organitzacions sectorials com BCL, que faciliten la suma d’esforços individuals i poden contribuir a superar més ràpidament els problemes derivats de la greu situació en la qual ens trobem.

Tot l’equip de BCL continua treballant més que mai per maximitzar el valor per als nostres associats i per a donar el major suport possible al sector logístic. No podria ser d’una altra manera.

Estem al vostre servei i atents a tots els vostres suggeriments.

Aquesta és una crisi global sense precedents, que canviarà molts dels paradigmes que havíem mantingut com a societat. Les cadenes de subministrament canviaran part dels models vigents fins ara a la recerca d’una major capacitat de resiliència davant episodis com els que estem vivint. Les capacitats tecnològiques i els valors ambientals i socials adquiriran encara major importància que la que havien tingut fins avui.

Un dels efectes positius de la situació és que ha permès fer visible davant el conjunt de la societat la importància de disposar d’un sistema logístic preparat:

  • Infraestructures amb capacitat i elevats nivells de gestió.
  • Tots els modes de transport (marítim, ferroviari, carretera i aeri) en disposició tant de funcionar a ple rendiment com d’adaptar-se als nous requisits operatius sobrevinguts, amb la màxima flexibilitat.
  • Un sistema d’emmagatzematge i distribució àgil i proactiu en la seva resposta a les necessitats dels diferents sectors econòmics.
  • Totes les parts de la cadena logística a ple rendiment per a superar els immensos reptes que ens planteja l’enemic invisible.

Des d’aquí reitero el meu aplaudiment a les organitzacions i, especialment a les persones que esteu fent possible una resposta tan admirable.

Finalment, vull fer-vos arribar un missatge d’esperança. Segur que tots junts superarem els reptes que tenim plantejats i construirem un futur millor, rectificant els errors comesos i aprenent de les lliçons que ens està ensenyant la situació actual.

Gràcies

 

Pere Navarro

President de BCL

Fecha del Taller: