L’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) fa èmfasi en la necessitat d’aprofitar el talent femení

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha signat un acord amb la Cambra de Comerç Barcelona, mitjançant el qual l’entitat patrocinarà l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE), un fòrum de reflexió, estudi i propostes que va néixer amb l’objectiu de posar en valor la dona professional, emprenedora i empresària en el món econòmic actual.

En l’acte de signatura, que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Barcelona, hi han estat presents Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Roser Xalabarder, presidenta de l’ODEE i vicepresidenta tercera de la Cambra de Comerç de Barcelona, Eva Borràs, directora de la Cambra de Comerç de Barcelona,  Anna Mercadé, directora de l’ODEE i Blanca Sorigué, directora general del CZFB.

Pere Navarro ha destacat que “considerem una prioritat donar suport a aquelles organitzacions, empreses o institucions que pretenen situar la igualtat de gènere en el centre de les seves activitats, especialment amb el propòsit d’implementar-les en l’àmbit empresarial i industrial. Es tracta d’un objectiu amb el qual estem estrictament compromesos”.

Per la seva banda, Roser Xalabarder ha assenyalat que “ajudem les empreses a ser motor de canvi, més dones als llocs de decisió de les empreses canvien la cultura de les empreses i comporten una millora en la forma de treballar. Necessitem igualtat a les empreses perquè aquestes siguin activistes d’un nou model productiu i econòmic”.

Així mateix, Blanca Sorigué ha indicat que “per treballar a favor d’una major equitat de gènere és necessari donar una major visibilitat al paper de la dona en l’àmbit laboral i promoure la formació”. “Per això, estem orgullosos d’aliar-nos amb l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE), una iniciativa que duu a terme actuacions d’informació, formació, assessorament i promoció del talent femení”, ha afegit.

Ferm compromís amb l’ODS número 5

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, que té els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en el centre de la seva activitat, treballa específicament en l’ODS número 5, relatiu a la igualtat de gènere. Per això, porta anys impulsant iniciatives que reflecteixen aquest propòsit, com la creació el 2020 del Consell de la Dona de la Zona Franca de Barcelona, un organisme consultiu i de concertació que pretén visibilitzar el col·lectiu femení en l’àmbit industrial i afavorir la perspectiva de gènere i l’equiparació de drets. Cal destacar que es tracta del primer d’aquestes característiques dins l’ àmbit industrial.

Fecha del Taller: