L’European Sea Ports Organisation dona suport el sistema de gestió ambiental del Port de Barcelona

El Port de Barcelona ha renovat un cop més la certificació PERS (Port Environmental Review System), l’estàndard ambiental específic per a ports creat per l’ESPO (European Sea Ports Organisation) dins de la iniciativa ECOPorts. Aquesta certificació serà vigent durant els exercicis 2022 i 2023.

La certificació PERS, juntament amb les altres certificacions d’aplicació voluntària que ha obtingut el sistema de gestió ambiental del Port de Barcelona -la ISO 14001 i la inscripció en el registre EMAS- són un reconeixement explícit a la seva gestió mediambiental i li donen suport en la seva voluntat d’avançar en tots els àmbits de la sostenibilitat ambiental.

L’ESPO ha avaluat la Declaració Ambiental del Port de Barcelona, document que recull les accions i projectes que s’estan duent a terme al Port, entre les quals destaquen les diferents iniciatives en marxa per a minimitzar l’impacte de l’activitat portuària en el medi marí, aeri i terrestre; i els projectes que s’estan desenvolupant en l’àmbit de la transició energètica i la generació d’energies renovables, l’electrificació de molls, o l’ús del gas natural liquat com a combustible de transició cap als combustibles zero emissions en el transport marítim i en els ports.

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha manifestat que “la renovació de la certificació PERS és un exemple del suport europeu a la tasca ambiental que està realitzant el Port amb la implicació de tota la Comunitat Portuària, el sector logístic i les navilieres”. Calvet ha recordat que el certificat també “demostra el nostre compromís ferm per la sostenibilitat ambiental, un compromís que ens ha portat a establir l’objectiu, especificat en el IV Pla Estratègic, de reduir les emissions d’efecte hivernacle en un 50% l’any 2030 i ser un port neutre d’emissions el 2050”.

Fecha del Taller: