L’Escola Europea-Intermodal Transport es digitalitza per enriquir el seu model formatiu amb els avantatges de la tecnologia

L’Escola Europea-Intermodal Transport s’ha fixat per a aquest any un objectiu clar: intensificar la digitalització amb la finalitat d’enriquir el seu model formatiu amb els avantatges que aporta la tecnologia. Aquest objectiu prioritari va ser aprovat pel Consell Rector de l’Escola en reunió celebrada el passat dimecres a Barcelona.

Durant l’any 2020, per adaptar-se al nou escenari creat per la pandèmia de COVID-19, l’Escola Europea-Intermodal Transport ja va iniciar una adaptació de la seva estructura a la nova situació i va planificar un enfocament diferent en el desenvolupament de les activitats. Ara, aquest camí continuarà per a enriquir els seus cursos i aprofitar la flexibilitat que aporten els nous models formatius.

La presidenta de l’Escola Europea, Mercè Conesa, va destacar durant la reunió del Consell Rector les enormes dificultats que ha suposat la pandèmia, l’esforç d’adaptació a la nova situació i les incerteses que encara es mantenen. Les activitats presencials de formació van patir un fort impacte l’any 2020, obligant a repensar totes les accions formatives.

Entre les activitats realitzades per l’Escola Europea durant l’any 2020 destaca l’inici del projecte europeu YEP MED en què també participen com a socis el Port de Barcelona i ​​l’Autoritat Portuària de Civitavecchia. Destaca, igualment, la inauguració de la seu de l’Escola Europea a Itàlia i l’inici d’un nou curs de formació professional a Civitavecchia – Tècnic de Logística integrada- impulsat per la Fundació Caboto, l’Autoritat Portuària de Civitavecchia i la pròpia Escola, amb un programa de 2.050 hores de formació realitzat en dos cursos acadèmics.

D’altra banda, els cursos integrats dintre de la iniciativa Forma’t al Port, a Barcelona, i Formati al Porto, a Civitavecchia, es van realitzar en format híbrid, amb la col·laboració dels centres educatius i amb resultats molt positius.

També l’any 2020 es va aprovar un nou projecte consistent en desenvolupar la plataforma PortVirtualLab.com per donar suport a les activitats de formació i simulació en comunitats logístico-portuàries.

El Consell Rector va estar presidit per Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona. Van participar a la reunió Pino Mussolino, nou president de la Port System Authority of the Central Northern Tyrrhenian Sea; Emilio Signorini, president de la Port Authority of the Western Ligurian Sea; Matteo Catani, CEO de Grandi Navi Velocci, i Eduard Rodés, director de l’Escola Europea. També van assistir a la reunió els integrants del Consell Executiu: Catalina Grimalt, del Port de Barcelona; Luca Lupi, del Port de Civitavecchia; Silvio Ferrando, del Port de Gènova; Antonio Pedevila i Andrea Balabani, de GNV, i Mario Massarotti, de Grimaldi Group.

Fecha del Taller: