Les zones franques de Barcelona i Shanghai signen un acord de cooperació

El Delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, i el vicepresident de la Shanghai Pilot Free Trade Zone Administration, Wang Xin Ling, han signat un acord de cooperació pel qual ambdues zones franques es comprometen a col·laborar i a mantenir una relació estable.

La delegació de la Shanghai Pilot Free Trade Zone Administration ha visitat la zona franca barcelonina i posteriorment el recinte de l’Autoritat Portuària de Barcelona en una estada que busca donar a conèixer Shanghai como enclavament de comerç internacional i promoure la zona pilot governamental creada ara fa tres anys.

L’acord pretén establir vincles estables, afavorir l’intercanvi d’informació empresarial i administrativa entre les dues entitats gestores de zones franques (ambdues són públiques) i afavorir la visibilitat de totes dues en els seus respectius territoris d’influència.

Entre altres afers, s’ha comentat la possible participació la Free Zone de Shanghai a la logística SIL que promou el Consorci i al congres de la World Free Zone Association (WFZO), de la qual el Consorci és membre del comitè executiu, que s’organitzarà el 2019 a Barcelona.

Fecha del Taller: