Les exportacions de contenidors plens al port de Barcelona augmenten un 25% a l’abril

El trànsit de vehicles ha augmentat un 15% en els quatre primers mesos de l’any

El total de contenidors plens que s’han exportat des del port de Barcelona al llarg del mes d’abril han superat els 53.000 TEU, fet que suposa un augment del 25%, respecte al mateix període de l’any anterior. D’aquesta mateixa manera, el total de contenidors mobilitzats en els quatre primers mesos de l’any arriben als 194.615 TEU, fet que suposa un creixement interanual del 11%. D’altra banda, pel que fa a les importacions de contenidors plens, han registrat un augment del 16% de gener a abril, totalitzant 155.745 TEU. Segons expliquen des de l’autoritat portuària, aquestes dades de comerç exterior, sumant el bon comportament del tràfic de cabotatge amb altres ports espanyols ha situat el tràfic total de contenidors del port de Barcelona en els 613.541 TEU, amb un increment del 7,4% en els quatre primers mesos de l’any.

Pel que fa al trànsit de vehicles nous, s’ha mantingut la tendència alcista fins al mes d’abril, amb 277.066 unitats, un 15% més que en el mateix període de l’any anterior. El major pes en aquest tipus de trànsit l’han tingut les exportacions, que s’han situat en els 152.412 vehicles, un 5% més que en els quatre primers mesos de 2014. Així mateix, destaca l’increment de les importacions, amb un 54% més aconseguint, els 55.274 vehicles transportats, alhora que s’ha recuperat el trànsit de vehicles en trànsit, amb un augment del 21%.

Pel que fa al volum de tràfic total de l’enclavament, s’han mobilitzat 14,4 milions de tones, fins al mes d’abril, fet que suposa un lleu descens del 0,6% respecte l’any anterior. En aquest sentit, destaquen els descensos en els líquids a granel (-8% i 1,8 milions de tones manipulades) i en els sòlids a granel (-15% i 13 milions de tones). Tanmateix, aquests descensos s’han vist compensats per un augment del 5% en la càrrega general, que acumula nou milions de tones fins a l’abril. Per la seva banda, el tràfic de les autopistes del mar amb Itàlia i el Nord d’Àfrica han crescut, des de principis d’any, sumant 44.469 UTI, fet que suposa un augment del 17% respecte al mateix període de l’any anterior.

Font: el Vigia
Foto: El Mostrador Mercados/flickr

Fecha del Taller: