Les exportacions catalanes creixen un 4,8% al febrer

Les exportacions de les empreses catalanes han augmentat un 4,8% al febrer en comparació al mateix mes de l’any 2015 i han assolit els 5.231 milions d’euros. Segons càlculs d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, es tracta del millor mes de febrer de la sèrie.

Les vendes de Catalunya a l’exterior han estat liderades pels productes químics (+7,8%) i els béns d’equip (+14,6%), segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Les exportacions catalanes al febrer han registrat un índex de creixement superior al de la mitjana de la zona euro (2,1%), al de la Unió Europea (2,3%) i al de països de referència com Alemanya (4,1%) o Itàlia (3,3%), entre d’altres. De fet, les vendes de Catalunya a l’estranger han representat un 25,7% del total d’exportacions de l’Estat espanyol.

A més, al febrer les exportacions han augmentat a les quatre demarcacions catalanes, destacant el creixement de les vendes a l’exterior dels sectors de l’alimentació a Lleida (24,7%), els productes químics a Tarragona (18,7%) i Girona (41,8%) i els béns d’equip a Barcelona (20,8%).

En termes acumulats, pel que fa al període gener-febrer, les exportacions catalanes han registrat un creixement de l’1% en comparació al mateix període del 2015.

Fecha del Taller: