Les exportacions agroalimentàries catalanes van créixer un 4,6 % durant l’any 2017 en relació a l’any anterior totalitzant 10.070 milions d’euros, mentre que les importacions ho han fet un 4,4% fins a situar-se als 10.103 milions d’euros. Així doncs, la taxa de cobertura que relaciona aquestes dues magnituds (exportacions i importacions) és pràcticament del 100% (99,7%), segons dades elaborades pel Gabinet Tècnic del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya a partir de la font Datacomex.
Un any més, el sector càrnic ha estat el primer sector exportador totalitzant 2.951M€ i experimentant un creixement del 9% en relació a l’any anterior. Per importància econòmica el segueix el sector de les fruites amb 909 M€. En tercera posició, destaca la partida dels olis i greixos amb 893M€, i en quarta la de begudes amb 880M€, la qual inclou cerveses, aigües, vins, etcètera, i en què la subpartida més important és la dels vins, amb 608M€, lleugerament per sobre de 2016 en un 1,8%.
Quant a importacions, les dues primeres partides són la corresponent a llavors d’oleaginoses i plantes industrials i la de cereals, les quals totalitzen 2.123 M€ que juntament amb la de residus de la indústria alimentària i tortons, també fonamentalment per a alimentació animal, sumen 2.746 M€, davant dels 2.604 milions d’€ de l’any 2016.
Les altres grans partides d’importació són, com és habitual, les de productes de la pesca, amb 899M€, llet i derivats amb 715M€, i cafè, te i espècies, amb 709M€.