Les estacions d’FGC equipades amb les màquines de recollida de paquets de Correos

La instal·lació d’aquests terminals, un projecte pioner a tot l’Estat, certifica la clara aposta d’FGC per estendre el concepte “smart” a tota la seva gestió ferroviària posada al servei de l’usuari.

Correos ha posat en marxa a diverses estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) les noves màquines de lliurament automàtic de paqueteria denominades CityPaq. Les màquines s’han instal·lat a les estacions de Pl. Espanya, Pl. Catalunya, Provença, Sarrià i Sant Cugat, de Ferrocarrils. La instal·lació d’aquests terminals, un projecte pioner a tot l’Estat, certifica la clara aposta d’FGC per estendre el concepte “smart” a tota la seva gestió ferroviària posada al servei de l’usuari.

Aquests terminals d’entrega ofereixen als usuaris la possibilitat de tenir accés als paquets durant les hores d’obertura de les estacions els set dies de la setmana. Les màquines d’entrega disposen de fins a 80 compartiments de diferents mides adaptables al volum dels paquets i, a més, compten amb tots els requisits de seguretat i estan adaptades per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda.

Alguns dels grans avantatges d’aquest servei són oferir als usuaris una major franja horària per recollir els seus enviaments, més privacitat, un accés més fàcil i un funcionament senzill.

Els clients de Correus que escullin alguna de les estacions d’FGC com a punt de lliurament en el moment de realitzar la seva compra mitjançant alguna de les botigues online rebran un missatge amb un codi de recollida i indicant que tenen a la seva disposició el paquet.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Correos s’han unit en aquest projecte pioner a tot l’Estat per facilitar així la vida als seus usuaris augmentant la seva proposta de valor en una aposta clara per la innovació i l’impuls del comerç electrònic a l’Estat.

Per a FGC, la instal·lació d’aquests terminals de lliurament és una mostra més de l’aplicació del concepte “smart” en la gestió d’FGC com a estratègia transversal i factor de dinamització, i un valor afegit al servei que ofereix als seus clients.

El concepte “smart train” agrupa el conjunt d’iniciatives i solucions posades al servei de l’usuari per aconseguir una gestió ferroviària intel·ligent aplicant la tecnologia i la innovació.

La inauguració de la primera màquina CityPaq a l’estació de Pl. Espanya d’FGC va comptar amb la presencia del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el president d’FGC, Enric Ticó, i el president de Correos, Javier Cuesta.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: