Les empreses de logística reclamen més flexibilitat laboral i menys impostos

UNO, l’organització empresarial que aglutina les empreses de logística i transport d’Espanya, ha sol·licitat al president de l’Executiu, Pedro Sánchez, una major agilitat a l’hora de posar en marxa les mesures necessàries per introduir més flexibilitat en el mercat laboral. A més, les empreses de logística reclamen minorar la càrrega impositiva del sector empresarial.

“La logística és productivitat per a la nostra economia, aporta valor afegit a indústries, fabricants i distribuïdors i no suporta més càrrega fiscal en aquest moment de refredament de l’economia, que coincideix amb la necessitat que les empreses emprenguin fortes inversions per digitalitzar i ser més competitives”, va explicar el president de UNO, Francisco Aranda, durant la inauguració del congrés anual del sector logístic, que va concentrar a Madrid a més de 400 directius de logística i transport d’Espanya i Portugal.

Per a això, com va argumentar el president de UNO, cal un gir en les primeres propostes laborals del nou Executiu i avançar en la transformació del mercat de treball en el camí de l’última reforma laboral per dotar de més agilitat el mercat de treball. “El consumidor és flexible, per tant, o ens adaptem a ell o deixarem de ser competitius. Ens estem jugant la creació de nous llocs de treball o l’eliminació de molts dels existents. La flexibilitat és fonamental per avançar cap a un mercat laboral inclusiu i per reduir la voluminosa taxa d’atur que tenim encara”.

L’evolució de la societat ha portat a una transformació de la feina. Les empreses presents a la trobada empresarial van constatar que les corbes d’aprenentatge de treballadors i companyies ha canviat, perquè també ho ha fet la corba de satisfacció dels clients. El mercat de treball ha evolucionat en els últims anys i precisa d’una major agilitat, segons va quedar de manifest en el congrés de les empreses de logística. “El Govern s’està equivocant a l’apuntalar els llocs de treball, el que cal fer és augmentar la mida del mercat laboral i fomentar l’ocupabilitat dels treballadors. Aquesta és la major garantia per generar un mercat de treball inclusiu”, va argumentar Francisco Aranda.

La trobada empresarial va comptar amb debats progatonizados per Eroski, Covap, Luis Simoes, Noatum Logistics, FM Logistic, Mercedes-Benz Vans, LG, DHL Supply Chain, Grup Carreras, Siemens Logistics, ID Logistics, Redur, Venca, eBay, Queraltó, Sending , Seur i UPS. Empreses nacionals i internacionals que van coincidir a destacar la importància d’adaptar-se a les noves demandes del consumidor a través de la innovació i la sostenibilitat, i sempre tenint la flexibilitat i l’agilitat en els lliuraments com a teló de fons.

“La tecnologia ens està aportant les eines per fer negocis de forma diferent i per apropar-nos a client d’una manera estratègica. Per captivar el consumidor ja no només és necessari un producte atractiu. No podem oblidar que el consumidor s’ha posat al centre de tots els nostres negocis, perquè interactua no només amb el distribuïdor sinó també amb les empreses de logística per tenir el producte quan i on vol. Per això mateix, la logística s’ha convertit en una baula clau per a les cadenes de valor de la indústria, els fabricants i els distribuïdors, formant ja part del màrqueting del comerç “,va concloure el president de UNO.

Fecha del Taller: