Les cambres de Barcelona i Jeddah signen un acord de cooperació econòmica

La Cambra de Barcelona ha signat un acord de col·laboració amb la Cambra de Jeddah per fomentar les relacions empresarials i econòmiques entre ambdues capitals econòmiques i entre tots dos països, Espanya i l’Aràbia Saudita. A L’acte hi ha assistit el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, el vicepresident de la Cambra de Jeddah, Shiekh Mazen Batterjee, i el president del Comitè de Desenvolupament d’Aràbia Saudí-Mediterrani d’ASCAME, Elie Rizk.

A través d’aquest acord de col·laboració, ambdues institucions camerals intercanviaran informació d’interès sobre els mercats espanyols i saudites. També es preveuen iniciatives per a nous projectes que promoguin la cooperació econòmica i diverses trobades empresarials, amb l’objectiu de facilitar la inversió saudita a Barcelona en sectors com l’agroalimentària, les infraestructures, el transport, la construcció, les franquícies, el turisme o els serveis, entre d’altres.

En els últims anys s’ha multiplicat la presència empresarial catalana i espanyola a l’Aràbia Saudita, i els intercanvis comercials aconseguits es valoren en més de 10.000 milions d’euros, afavorits per contractes com el projecte Meca-Medina o el metro de Riad, que sumen més de 15.000 milions d’euros.

L’economia saudita ocupa la 19ª posició a nivell mundial, la 3ª en reserva d’actius exteriors al món i la 7ª en termes d’inversió estrangera. D’altra banda, és la primera exportadora de petroli del món, així com la primera economia a l’Orient Mitjà i l’Àfrica del Nord, amb el 25% de participació en el PIB regional total, en sectors com l’agroalimentari, les infraestructures, el transport, la construcció, les franquícies, el turisme, els serveis etc.

Fecha del Taller: