Les cadenes de distribució Mercadona i Consum construeixen a Barcelona els seus nous centres logístics per abastir els seus supermercats

Mercadona inverteix 300 milions d’euros en un nou centre logístic de 100.000 metres quadrats a Abrera (Barcelona) i Consum destina 50 milions d’euros a la seva nova plataforma a la Zona Franca de Barcelona.

Per una banda, la cadena de distribució Mercadona ha invertit 300 milions d’euros en el seu bloc logístic ubicat a la localitat d’Abrera (Barcelona). Les instal·lacions, que ocupen una superfície de 110.000 metres quadrats, disposen d’una nau de fred i d’una nau adossada per a la producció de peix fresc de 39.000 metres quadrats, un espai de producte sec, oficines i llar d’infants pels fills dels treballadors, a més d’un sistema propi de reciclatge i envasat, entre d’altres. Aquest centre logístic està preparat per abastir 250 supermercats de Catalunya, Aragó i La Rioja i té capacitat per emmagatzemar 75.000 palets. El bloc logístic és un magatzem intel·ligent, equipat amb tecnologia puntera, que elimina completament qualsevol manipulació dels treballadors, incrementant-ne la productivitat.

Per altra banda, la cooperativa de distribució Consum ha construït la seva nova plataforma logística a la Zona Franca de Barcelona, ​​projecte que ha suposat una inversió de 50 milions d’euros. La instal·lació concentra la Plataforma de Mercaderies Generals (alimentació seca i no alimentació) i les centrals de fruites i de peix, i des d’aquí proveeix als prop de 150 supermercats que Consum té a Catalunya. La plataforma de Consum s’ubica en una parcel·la de 92.000 m2 de superfície, dels que 23.400 estan destinats a l’àrea d’Alimentació, àrea de No Alimentació (que inclou, drogueria, perfumeria i basar) i Logística Inversa. La nau compta amb un Automatisme d’Alta Rotació amb capacitat per gestionar 10.000 palets al dia i un altre de Baixa Rotació per productes a l’unitari, amb més de 3.000 referències. El Magatzem Logístic, de 13.600 metres quadrats, acull les centrals de Fruita i Peix i estarà totalment operatiu aquest any. Amb la nova plataforma a la Zona Franca, en estar integrada en una mateixa instal·lació les centrals de Fruites, Peix i Producte Sec, Consum pot escurçar els temps de lliurament a les botigues i millorar la varietat i la rotació de productes al supermercat, fet que redunda en benefici del consumidor. Consum és la major cooperativa de l’arc mediterrani i compta amb 610 supermercats distribuïts per Catalunya, la Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-la Manxa, Andalusia i Aragó.

 

Font: BCL
Foto: consum.es

Fecha del Taller: