Acceso intranet
NOTICIA | Publicado el 02 nov 2020

L’empresa alemanya G+D crea impulsa el centre d’R+D per a projectes de 5G

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

L’empresa alemanya Giesecke+Devrient (G+D), especialitzada en seguretat en l’àmbit digital, ha creat 60 llocs de treball per a impulsar el seu centre d’R+D al Prat de Llobregat (Baix Llobregat). El grup alemany, que va establir-se a Catalunya l’any 1987, i que avui compta amb una plantilla de més de 750 treballadors, consolida així aquest centre que dona suport a tot Europa per centrar-se en el desenvolupament de projectes basats en tecnologia 5G per a sectors com la telefonia mòbil i l’automoció.

Per aquest projecte d’R+D, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Actualment hi ha més de 1.100 filials d’empreses alemanyes establertes a Catalunya.

En concret, des d’El Prat, G+D concentra la seva principal planta de producció de smartcards a Europa i hi té localitzat un dels seus hubs d’investigació i desenvolupament més importants a escala mundial, a més de les seves oficines centrals per a la península Ibèrica. Entre altres tasques, l’equip del Prat treballa projectes en l’àmbit del 5G, com ara el desenvolupament de hardware i software, així com projectes de servidors de generació de dades per a aplicacions com l’IoT, els desenvolupadors mòbils o l’automoció.

Segons José María Senent, Platform Manager de G+D, “el desplegament de la tecnologia 5G implica canvis en tots els elements i agents de l’ecosistema de la connectivitat mòbil, fet que impacta en el funcionament de les targetes SIM tradicionals i les virtuals i que implicarà el desenvolupament de noves versions de sistemes operatius, aplicacions i algoritmes criptogràfics”. D’acord amb Senent, “la tecnologia 5G ofereix més capacitats de transferència d’informació amb una latència mínima i això obre tot un nou ventall de noves aplicacions mòbils”, un àmbit que l’empresa està treballant des del seu centre del Prat de Llobregat.

Per a Senent, ser presents a Catalunya els dona accés a “una elevada oferta educativa en enginyeria i titulacions tècniques”, un tret que “juntament amb la presència d’altres empreses que aposten per la digitalització, la seguretat i les noves tecnologies, fan de Catalunya un dels millors llocs d’Europa on trobar talent altament qualificat com el que busca la nostra empresa”. G+D té previst seguir ampliant la plantilla d’aquest centre d’R+D, que disposa de 200 treballadors actualment amb la incorporació de perfils qualificats d’àmbits com l’enginyeria informàtica, les telecomunicacions o l’electrònica, entre d’altres. “El suport institucional, com el que G+D ha rebut de la Generalitat, contribueix a fer que aquestes inversions al nostre territori siguin encara més competitives”, conclou.

Fundada l’any 1852 i amb seu central a Munic, G+D disposa d’una plantilla global d’11.500 treballadors en 33 països i va tancar l’any 2019 amb una facturació de 2.450 milions d’euros. Globalment, l’empresa alemanya desenvolupa, produeix i comercialitza productes i solucions en àmbits com els pagaments analògics i digitals; la connectivitat digital de persones i màquines a internet o la protecció d’identitats i d’infraestructures digitals. L’empresa treballa per a diversitat de sectors com ara els bancs centrals, la banca comercial, els operadors i fabricants mòbils, l’automoció o el sector governamental.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

Newsletter

Ver histórico

Si quieres recibir nuestra newsletter

Mediante el envío de este formulario acepta la política de privacidad y condiciones de uso.

Recuerde que recibirá un email para completar la validación a la cuenta indicada

Media

Ver todo

SUPPLY.NET nº 4 – BCL – ICIL

REPORT