L’empresa alemanya Festo escull Catalunya per instal·lar-hi el seu digital sales hub

L’empresa alemanya Festo ha inaugurat aquest dimarts el seu primer digital sales hub del món a les instal·lacions que té a L’Hospitalet de Llobregat. Festo, que compta amb prop de 100 anys de trajectòria en el sector de l’automatització industrial, ha escollit la seu catalana per ubicar-hi el nou hub d’entre les més de 250 delegacions que té arreu del món.

Per fer realitat aquest projecte, l’empresa ha comptat amb el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana. Festo ha rebut un assessorament integral per facilitar el procés d’inversió, i, a més, ha estat beneficiària del Programa d’Ajuts a Inversions empresarials d’Alt Impacte d’ACCIÓ.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, el membre del Consell d’Administració de Vendes de Festo, Dr. Ansgar Kriwet, el responsable de Digital Bussiness de l’empresa, Heiko Landsberg i el Director General de Festo Espanya i Portugal, Xavier Segura.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha destacat que “Festo és una de les empreses líders del seu sector a Europa, i és una gran notícia que decideixi créixer des de Barcelona per a tot el món amb l’obertura d’un hub tecnològic a la capital catalana.” Castellanos ha afegit que “aquest nou hub digital mostra que Catalunya és una economia competitiva i que té els actius necessaris per oferir valor a les empreses més innovadores del món”.

Festo ha dut a terme una inversió de 2,6 milions d’euros en la posada en marxa del digital sales hub, dels quals un 84% correspon a personal, i divideix la seva activitat en quatre àrees funcionals: data analyst, programació, costumer care i innovació. L’activitat del hub està directament connectada amb la central de l’empresa a Alemanya, que dona suport a les més de 250 delegacions a tot el mon.

El responsable de Digital Bussiness de l’empresa, Heiko Landsberg, ha explicat que l’empresa ha instal·lat el digital sales hub en un dels punts neuràlgics pel que fa a les noves tendències digitals, la capital catalana, fet que els permetrà “aprofitar el talent digital que hi ha a Barcelona, així com el seu ecosistema d’startups”.

De la seva banda, el membre del Consell d’Administració de Vendes de Festo, el Dr. Ansgar Kriwet, ha afegit que “actualment, el 75% dels compradors B2B a Europa compren en línia i els agradaria utilitzar aquest canal molt més. Des de Festo preveiem que l’any 2025, gairebé el 40% de les nostres vendes es generin de forma digital”.

El director general de Festo Espanya i Portugal, Xavier Segura, ha explicat que “el Digital Sales Hub compta amb el talent de 20 professionals, de més de nou nacionalitats diferents i amb altes competències, i es preveu un creixement d’un 50% de la plantilla per al 2022”. En total, les seus de Festo Espanya i Portugal compten amb una plantilla de 175 professionals.

Festo es una empresa familiar que té la seu a Esslingen (Alemanya). Subministra tecnologia d’automatització pneumàtica i elèctrica a 300.000 clients d’automatització industrial i de processos de més de 35 sectors. Els seus productes i serveis es comercialitzen a 176 països del món. L’empresa, amb 21.000 treballadors repartits a 61 països i més de 250 sucursals, va facturar 3.070 milions d’euros l’any 2019.

Fecha del Taller: