L’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic tria a Sixte Cambra com a nou president

El president l’Autoritat Portuària de Barcelona, ​​Sixte Cambra, ha estat nomenat aquest dimarts president de l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) per l’assemblea general. Després del seu nomenament, Cambra ha anunciat les principals línies d’actuació de BCL per als propers dos anys amb l’objectiu d’impulsar el sector logístic català.

En concret, s’ha referit a la necessitat de vetllar per l’execució d’infraestructures com el Corredor Mediterrani, els accessos als ports i una xarxa ferroviària preparada per a combois de 750 metres, entre altres. El president del port de Barcelona també ha incidit en el foment de la qualitat, l’eficiència i la transparència dels serveis administratius i físics de la cadena logística, la potenciació de les accions de comercialització i difusió internacional, la incorporació de tecnologies, una major eficiència energètica i la consolidació d’una oferta horària de la cadena logística encaminada cap a les 24 hores els 7 dies de la setmana.

Entre les accions a desenvolupar en els propers anys, també destaca l’actualització de l’Agenda Logística 2020, presentada per BCL en 2011, amb l’objectiu d’adaptar als reptes i necessitats actuals. D’altra banda, la nova presidència impulsarà la creació d’un grup de reflexió sobre les tendències i l’evolució de la logística a llarg termini, per facilitar la modernització i internacionalització de les empreses i el posicionament de Catalunya com a referent logístic internacional.

A més, BCL emprendrà el projecte de la Xarxa de Plataformes Logístiques de la Mediterrània, per a adoptar estratègies compartides a la regió i consolidar-la com un espai logístic de referència global. La xarxa, que tindrà seu a Barcelona, ​​també impulsarà polítiques d’eficiència i de sostenibilitat i facilitarà la interlocució entre les comunitats logístiques i l’Administració, per aconseguir unes polítiques públiques que potenciïn la competitivitat i el creixement del sector.

L’Assemblea General també ha aprovat el nomenament del nou comitè executiu i de tres nous vicepresidents. Es tracta del delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​Jordi Cornet, el gerent de Transprime, Jordi Espín, i el representant de l’Ajuntament de Barcelona, ​​que està pendent de confirmació.

Font i foto: El Vigia

Fecha del Taller: