L’Ajuntament de Barcelona flexibilitza la càrrega i la descàrrega per facilitar l’abastiment dels supermercats

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Mobilitat, la de Comerç i de la Guàrdia Urbana, responent a la situació actual i en diàleg amb patronals (CEDAC, ANGED i ACES) i empreses del sector de la distribució, ha elaborat una instrucció per facilitar l’abastiment dels supermercats de la ciutat.

Atesa la situació d’excepcionalitat, durant els propers dies es permetrà que els vehicles de distribució de productes alimentaris destinats als supermercats de la ciutat, que fins ara feien la càrrega i descàrrega en horari nocturn, puguin fer-ho també en horari diürn.

Així, al llarg de tot el dia es permetran condicions d’aturada especials d’aquests vehicles a les proximitats dels establiments on hagin de subministrar productes, en unes condicions similars a la descàrrega nocturna habitual.

Cal recordar que a banda de les places de càrrega i descàrrega pintades a la ciutat, determinats supermercats disposen de la possibilitat de rebre el repartiment de mercaderies en horari nocturn. Si sol·liciten un permís especial es permet que a partir de les 23:00 hores els vehicles de mercaderies puguin apropar-se al màxim possible a l’establiment per dur a terme la descàrrega, sempre que compleixin amb la normativa de soroll. D’aquesta manera es minimitza l’efecte que té aquesta distribució sobre la ciutat, atès que es fa el repartiment en hora vall  i sense interferir en la mobilitat ciutadana.

A partir d’avui tots els vehicles que tinguin el permís per fer aquest tipus de repartiment durant la nit, també podran realitzar-lo durant el dia en les mateixes condicions.

 

Rosa Alarcón

Regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona

Fecha del Taller: