L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat posa en funcionament el nou control de passaports de la Terminal T1

L’Aeroport Josep Tarradellas-Barcelona El Prat ha posat en funcionament un nou espai per al control de passaports de sortida situat a la Planta 2 de la Terminal T1. Aquest nou espai, més ampli, concentra i substitueix al control que fins ara estava situat a la Planta 3 d’aquesta terminal junt amb el filtre de seguretat.

L’adequació del control de passaports de la Terminal T1 suposa una inversió d’Aena que ascendeix a un total de 3.961.896 euros. Aquesta actuació està contemplada com a rellevant al Document de Regulació Aeroportuària (DORA I, 2017-2021) i té com a finalitat disposar de més espai als controls de passaports de l’aeroport, augmentar la capacitat actual, reduir el temps d’espera a les cues i millorar l’experiència del passatger en passar per les instal·lacions.

El nou control té una superfície de 1.930m2, fet que suposa un increment de 879m2, gairebé duplicant la capacitat disponible, respecte als espais anteriors.

Ara, el control de passaports de sortida de la Terminal T1 comptarà amb 15 cabines de revisió documental, 5 més de les que disposava fins al moment. S’ha incorporat un sistema automatitzat de gestió de cues que deriva als passatgers a les cabines operatives des d’una única cua, agilitant el flux pel control i reduint temps d’espera. A més, s’ha habilitat un pas específic per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).

Al costat d’aquestes cabines s’han instal·lat 16 equips de revisió documental automatitzada del tipus ABC (Automated Border Control), amb tecnologia biomètrica, per a persones que disposin de passaport electrònic, la meitat d’ells reservats als qui viatgin al Regne Unit. Això implica un augment del 33% respecte als ABC de sortida disponibles fins a aquest moment.

L’accés al nou control de passaports es troba a la zona sud de l’Sky Centre, fet que facilitarà que les persones amb destinacions No-Schengen disposin de més serveis abans del seu embarcament, ja que trobaran el punt de decisió sobre el seu pas a les portes D i E després d’haver accedit a la zona comuna de la terminal.

La posada en funcionament de la nova zona de control de passaports de sortida també permetrà ampliar l’espai disponible darrere del filtre de seguretat general de la Planta 3 de la Terminal T1, que es destinarà a taules i bancades per a la recol·locació de les pertinences personals dels passatgers amb més confort i distància interpersonal. Així mateix, la nova distribució permetrà comptar amb zones de pas més àmplies cap a les portes d’embarcament.

El nou control de passaports disposa de totes les mesures sanitàries que l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ha instal·lat a la resta de la terminal i per les quals ha rebut la certificació “Airport Health Accreditation” d’ACI Europe, que garanteix la seguretat sanitària dels passatgers davant la Covid-19 a les seves instal·lacions.

Fecha del Taller: