Acceso intranet
NOTICIA | Publicado el 23 jun 2020

L’aeroport de Lleida – Alguaire amplia la plataforma d’estacionament d’aeronaus

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

L’activitat s’incrementa a l’aeroport de Lleida-Alguaire. La setmana passada l’empresa Buildair va inflar el seu hangar de proves a la plataforma de l’aeroport, i aquesta setmana es liciten les obres per allargar la mateixa plataforma per a l’estacionament d’aeronaus. Les obres consten de la pavimentació de diferents sectors davant de la plataforma i la terminal de l’aeroport i tenen un pressupost de 589.000€ i una durada prevista de 3 mesos. Amb aquestes obres es podrà ampliar l’oferta de l’aeroport a les empreses que vulguin aparcar avions per al seu manteniment o altres activitats.

Durant tot el període de confinament l’aeroport ha estat obert, amb els serveis preceptius activats, com ara: la navegació aèria, la seguretat, el manteniment d’infraestructura i d’instal·lacions, la neteja, els bombers… s’ha treballat internament per implementar un espai de treball segur tant pels treballadors com per a les empreses, seguint totes les recomanacions de l’EASA (European Union Aviation Safety Agency). Per això, s’han modificat un seguit de protocols interns d’actuació i d’accessos a la infraestructura.

Així, ara l’aeroport està condicionat a un alt nivell de bioseguretat, amb l’objectiu de:

  • Proporcionar un entorn laboral amb els estàndards més elevats de bioseguretat pel personal que treballa a les instal·lacions i pels proveïdors i clients que integren la comunitat aeroportuària.
  • Oferir un entorn biosegur per visitants, passatgers i aerolínies; amb uns nivells d’excel·lència en els procediments.

En aquest sentit, la infraestructura aeroportuària s’ha adaptat per reduir el contacte amb totes les superfícies, afavorint el contactless, és a dir, que qualsevol treballador propi o extern podrà accedir a la terminal, torre de control o zona aire amb un sistema d’automatització de portes i accessos. Això ha implicat també canvis de protocol als controls de seguretat i un seguit de modificacions en la infraestructura.

A més s’ofereix la possibilitat de realitzar tests PCR i serològics a treballadors i usuaris en la consulta mèdica ja instal·lada a l’aeroport, afavorint que tant les persones treballadores com les que s’estan formant a l’aeroport no s’hagin de desplaçar per fer-se les proves.

La implementació  d’aquestes mesures de bioseguretat en la infraestructura ha estat un element decisiu pel retorn a l’activitat de BAA Training. Tant la direcció, com els instructors i un primer contingent d’alumnes, que es trobaven dins del territori espanyol, s’han incorporat ja a l’activitat.

A partir del 3 de juliol, que torna l’activitat d’Air Nostrum a l’aeroport amb els vols a Palma de Mallorca, els divendres i diumenges. La modificació de protocols de seguretat farà d’aquest un aeroport segur per als passatgers que vulguin anar a Palma de Mallorca aquest estiu.

Newsletter

Ver histórico

Si quieres recibir nuestra newsletter

Mediante el envío de este formulario acepta la política de privacidad y condiciones de uso.

Recuerde que recibirá un email para completar la validación a la cuenta indicada

Media

Ver todo

La integración de los ODS en la estrategia de las empresas del sector logístico

VIDEO