L’aeroport de Lleida – Alguaire amplia la plataforma d’estacionament d’aeronaus

L’activitat s’incrementa a l’aeroport de Lleida-Alguaire. La setmana passada l’empresa Buildair va inflar el seu hangar de proves a la plataforma de l’aeroport, i aquesta setmana es liciten les obres per allargar la mateixa plataforma per a l’estacionament d’aeronaus. Les obres consten de la pavimentació de diferents sectors davant de la plataforma i la terminal de l’aeroport i tenen un pressupost de 589.000€ i una durada prevista de 3 mesos. Amb aquestes obres es podrà ampliar l’oferta de l’aeroport a les empreses que vulguin aparcar avions per al seu manteniment o altres activitats.

Durant tot el període de confinament l’aeroport ha estat obert, amb els serveis preceptius activats, com ara: la navegació aèria, la seguretat, el manteniment d’infraestructura i d’instal·lacions, la neteja, els bombers… s’ha treballat internament per implementar un espai de treball segur tant pels treballadors com per a les empreses, seguint totes les recomanacions de l’EASA (European Union Aviation Safety Agency). Per això, s’han modificat un seguit de protocols interns d’actuació i d’accessos a la infraestructura.

Així, ara l’aeroport està condicionat a un alt nivell de bioseguretat, amb l’objectiu de:

  • Proporcionar un entorn laboral amb els estàndards més elevats de bioseguretat pel personal que treballa a les instal·lacions i pels proveïdors i clients que integren la comunitat aeroportuària.
  • Oferir un entorn biosegur per visitants, passatgers i aerolínies; amb uns nivells d’excel·lència en els procediments.

En aquest sentit, la infraestructura aeroportuària s’ha adaptat per reduir el contacte amb totes les superfícies, afavorint el contactless, és a dir, que qualsevol treballador propi o extern podrà accedir a la terminal, torre de control o zona aire amb un sistema d’automatització de portes i accessos. Això ha implicat també canvis de protocol als controls de seguretat i un seguit de modificacions en la infraestructura.

A més s’ofereix la possibilitat de realitzar tests PCR i serològics a treballadors i usuaris en la consulta mèdica ja instal·lada a l’aeroport, afavorint que tant les persones treballadores com les que s’estan formant a l’aeroport no s’hagin de desplaçar per fer-se les proves.

La implementació  d’aquestes mesures de bioseguretat en la infraestructura ha estat un element decisiu pel retorn a l’activitat de BAA Training. Tant la direcció, com els instructors i un primer contingent d’alumnes, que es trobaven dins del territori espanyol, s’han incorporat ja a l’activitat.

A partir del 3 de juliol, que torna l’activitat d’Air Nostrum a l’aeroport amb els vols a Palma de Mallorca, els divendres i diumenges. La modificació de protocols de seguretat farà d’aquest un aeroport segur per als passatgers que vulguin anar a Palma de Mallorca aquest estiu.

Fecha del Taller: