L’Aeroport de Barcelona – El Prat aposta por la logística farmacèutica

IATA, l’associació internacional del transport aeri, juntament amb l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) i l’Aeroport de Barcelona – El Prat han iniciat el procés de certificació d’excel·lència logística – IATA CEIV Pharma. 5 empreses logístiques -2 agents de handling i 3 transitaris- quedaran certificades per a la manipulació de medicaments d’ús humà en l’àmbit de la càrrega aèria.

El projecte Center of Excellence for Independent Validators on Pharmaceutical Handling de IATA (CEIV Pharma) té com a objectiu validar les empreses que conformen la cadena logística, acreditant-les internacionalment per a la manipulació, gestió i enviament de medicaments d’ús humà segons els estàndards mundials de distribució farmacèutica.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de rellevants empreses farmacèutiques catalanes, interessades a comptar amb agents certificats internacionalment pel transport de medicaments que garanteixin el compliment de les exigents normatives europees i dels països més avançats, que estipulen estrictes controls de temperatura, embalatge, etc.

Catalunya concentra el 48% de les exportacions espanyoles de farmàcia per avió i els productes farmacèutics i químics representen el 14% de la càrrega aèria de l’Aeroport de Barcelona – El Prat segons dades de la Duana Espanyola.  Es tracta d’un sector eminentment exportador i d’alt valor afegit, amb un altíssim percentatge de les mercaderies sortint cap a tercers països.

Hub internacional de transport de medicaments

BCL i AENA, impulsors del projecte CEIV Pharma a Barcelona, consideren molt important comptar amb empreses certificades que cobreixin tota la cadena logística per aconseguir el posicionament de l’aeroport i de la seva comunitat logística com un hub internacional de transport de medicaments.

 

Les empreses amb centres certificats a Barcelona inclouran 2 grans agents de handling de l’aeroport (Swissport i WFS) i 3 transitaris (Airpharm Logistics, DB Schenker i Ibercondor). Això garanteix una cobertura total dels enviaments de farmàcia a través de l’aeroport. Barcelona serà l’aeroport espanyol on se certificarà el major nombre d’empreses, reflectint la importància del sector farmacèutic català.

Fecha del Taller: