L’Aeroport de Barcelona – El Prat aposta per la logística farmacèutica

• 2 agents de handling i 3 transitaris inicien el procés de certificació de IATA, que incrementarà la competitivitat de la logística farmacèutica a Barcelona.

• El 48% de les exportacions espanyoles de farmàcia tenen el seu origen a Catalunya.

Barcelona – 1 octubre 2015.

IATA, l’associació internacional del transport aeri, juntament amb l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) i l’Aeroport de Barcelona – El Prat han llançat avui el procés d’excel·lència logística- IATA CEIV Pharma. 5 empreses logístiques -2 agents de handling i 3 transitarios- quedaran certificades per a la manipulació de medicaments d’ús humà en l’entorn de la càrrega aèria.

El projecte Center of Excellence for Independent Validators on Pharmaceutical Handling de IATA (CEIV Pharma) té com a objectiu validar les empreses que conformen la cadena logística, acreditant internacionalment per a la manipulació, gestió i enviament de medicaments d’ús humà segons els estàndards mundials de distribució farmacèutica.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de rellevants empreses farmacèutiques catalanes, interessades a comptar amb agents certificats internacionalment per al transport de medicaments que garanteixin el compliment de les exigents normatives de bones pràctiques europees i dels països més avançats, que estipulen estrictes controls de temperatura, embalatge, etc.

Catalunya concentra el 48% de les exportacions espanyoles de farmàcia per avió i els productes farmacèutics i químics representen el 14% de la càrrega aèria de l’Aeroport de Barcelona – El Prat segons dades de la Duana espanyola. Es tracta d’un sector eminentment exportador i d’alt valor afegit, amb un altíssim percentatge de les mercaderies sortint cap a tercers països.

BCL i AENA, impulsores del projecte CEIV Pharma a Barcelona, ​​consideren molt important comptar amb empreses certificades que cobreixin tota la cadena logística per aconseguir el posicionament de l’aeroport i de la seva comunitat logística com un hub de transport de medicaments.

Les empreses amb centres certificats a Barcelona s’inclouran 2 grans agents de handling de l’aeroport (Swissport i WFS) i 3 transitaris (AirpharmLogistics, DB Schenker i Ibercondor). El nombre d’empreses que es certifiquen a Barcelona demostra la rellevància del sector farmacèutic per al transport aeri.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: