L’Aeroport d’Alguaire, plataforma de referència en el sud d’Europa per a la indústria aeronàutica

L’aeroport d’Alguaire va registrar 58.000 passatgers i 30.000 operacions l’any 2019. A més, va consolidar la implantació d’activitats formatives i de manteniment de naus, la qual cosa avala la progressió de la instal·lació. Les 30.000 operacions de l’any passat suposa que l’aeroport se situaria “en la posició 19ena, d’un total de 49 infraestructures, de la xarxa d’Aena, per sobre d’aeroports com els de Girona o Reus”, va exposar Isidre Gavín, secretari d’Infraestructures i Mobilitat en una jornada celebrada a PIMEC Lleida.

Gavín va explicar que l’empresa BAA Training ha basat a Alguaire fins a 20 aeronaus, així com un grup permanent d’uns 35 estudiants i una vintena d’instructors, a més del personal  d’administració i manteniment de la companyia. A més, ha instal·lat recentment un nou simulador de vol, amb una inversió de 500.000 euros, per a la formació i la instrucció de pilots.

Així mateix, en l’àmbit de la preservació i manteniment d’aeronaus, més d’una dotzena d’aeronaus fan aquesta activitat a Alguaire: l’empresa especialitzada Servitec, que actualment fa el manteniment d’un Boing 747, i de 5 avions de la companyia aèria Icelandair, alhora que el reciclatge de dues aeronaus més, un Jumbo Boeing 747  de la companyia Wamos Air  i un Airbus A330 de la companyia portuguesa TAP.

Per la seva part, la companyia Norwegian també té un servei de manteniment per les quatre aeronaus que té aparcades a la plataforma. El desenvolupament industrial de l’aeroport continuarà amb la construcció d’hangars per a les activitats de formació i preservació i manteniment, així com l’ampliació de la plataforma per a satisfer una demanda creixent.

Fecha del Taller: