L’Aeroport Barcelona-El Prat recupera l’operativitat total de les seves Terminals

L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ha completat aquest dimarts l’obertura del Dic Sud de la Terminal T1 després de les obres de remodelació que van finalitzar l’abril de 2021, en les quals Aena va realitzar una inversió estratègica de 48,2 milions d’euros inclosos en el primer Document de Regulació Aeroportuària (DORA I) per al quinquenni 2017-2021.

Després d’aquesta renovació, l’aeroport disposa ara de 5 noves posicions de contacte per a aeronaus de rutes intercontinentals i tres nivells per separar el flux de passatgers: les sortides i arribades de vols nacionals i Schengen es faran al nivell inferior, les arribades de passatgers no-Schengen pel nivell intermedi i el nivell superior serà la zona d’embarcament per a sortides de vols no-Schengen. Aquestes modificacions substitueixen l’espai que anteriorment estava destinat a vols regionals i donen cabuda així a avions de grans dimensions o wide bodies, que operen les rutes de llarg radi.

La nova configuració del Dic Sud busca donar resposta a les necessitats operatives de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per a la recuperació de les rutes de llarg radi i consolida aquesta infraestructura com el principal hub intercontinental del Mediterrani.

Completant la resta de reobertures

El Dic Sud no és l’únic espai que la Terminal T1 ha recuperat aquests darrers dies. A principis de maig també es va celebrar la reobertura de l’extrem B3 del Dic Longitudinal, que disposa d’un local comercial, lavabos i més d’una desena de portes d’embarcament.

Finalment, el pròxim dimarts 24 de maig està prevista la reobertura de la Terminal T2C i dels mòduls M i R de la Terminal T2B, després de més de dos anys tancats per reformes i per la irrupció de la COVID-19. Amb això es completarà la reobertura de tots els espais operatius de l’aeroport de la capital catalana. L’aerolínia britànica easyJet serà l’encarregada d’operar des de la terminal T2C, que manté la mateixa oferta comercial prèvia a la pandèmia. Així mateix, per donar servei a aquest espai, les pròximes setmanes està previst habilitar més places d’aparcament.

Amb la reobertura de tots els espais, l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat respon a la demanda d’operacions prevista per a aquesta temporada d’estiu, després d’un mes d’abril en què l’aeroport va registrar 3.522.039 passatgers i 24.642 operacions (sortides i arribades).

Fecha del Taller: