La Zona Franca de Barcelona reforça la seva aposta per la nova economia amb l’ampliació de BNEW

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) impulsa la segona edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), que se celebrarà del 5 al 8 d’octubre amb un programa ampliat que duplica les temàtiques tractades en la seva primera edició i consolida així el paper del CZFB com a motor de la recuperació i de la nova economia. La segona edició de BNEW comptarà amb deu verticals que abordaran diferents sectors i temàtiques al voltant dels reptes de futur, amb un enfocament molt clar en la innovació, el talent i la sostenibilitat. Així, a les cinc temàtiques de 2020 (Logistics, Digital Industry, Ecommerce, Economic Zones i Real Estate) se sumaran aquest any cinc noves àrees de caràcter més transversal: Mobility, Sustainable, Talent, Science i City.

El CZFB redobla així la seva aposta per generar un esdeveniment referent després de l’èxit de la primera edició de BNEW, que va sumar prop de 11.000 professionals registrats de 111 països. En aquest sentit, el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, afirma que “l’extraordinari balanç del primer BNEW ha constatat la necessitat i la utilitat d’un esdeveniment d’aquestes característiques, 100% professional, totalment disruptiu amb un format híbrid físic i virtual”. En la mateixa línia, Navarro afegeix que “BNEW és una mostra de com el Consorci de la Zona Franca de Barcelona actua com a motor de transformació”.

La segona edició de BNEW seguirà apostant per la internacionalització com a element clau, així com per la generació de negocis a través del networking 100% virtual utilitzant intel·ligència artificial, casant interessos i posant en contacte de manera directa a l’oferta i la demanda. Igualment, a l’espai del BVillage les empreses participants podran realitzar presentacions per videoconferència dels seus productes o serveis així com interrelacionar-se amb els assistents. L’organització espera passar de les 128 empreses presents en aquest espai a les 400 en aquesta nova edició. El CZFB també preveu ampliar el nombre de speakers i passar dels 389 als 700 en aquesta nova edició, en la qual Servihabitat es converteix de nou en el patrocinador principal. El servicer, amb una àmplia trajectòria en gestió d’actius financers i immobiliaris, entén la innovació i l’aposta pel talent i sostenibilitat com l’única manera de poder evolucionar i adaptar-se al nou entorn, especialment marcat per l’especialització i les sinergies entre tots els àmbits econòmics. D’aquesta manera, amb el seu suport, remarca l’important paper del sector immobiliari com un dels motors de la recuperació econòmica.

Un altre focus seguirà estant en l’impuls de nous projectes emprenedors amb un elevat component d’innovació que operin en alguna de les àrees temàtiques que desenvolupa l’esdeveniment. L’any passat BNEW va comptar amb la presència de 52 start-ups, d’entre les que se’n van guardonar 5 (una de cada sector present en l’esdeveniment) a la primera edició dels premis a la Millor Innovació, que van ser lliurats pel rei Felip VI i el president de Govern, Pedro Sánchez. La directora general del CZFB, Blanca Sorigué, senyala que “BNEW és l’únic escenari que permet generar sinergies i negoci entre empreses de sectors molt diferents” i afegeix respecte de l’edició de 2021 que  “tornarem a situar a Barcelona en el focus de la innovació mundial, enguany a més amb una nova proposta d’experiència física que ens permetrà gaudir de la ciutat i de la recuperació de la normalitat”.

Fecha del Taller: