La ZAL del Port de Barcelona registra una ocupació del 94%

La ZAL disposa encara de 279.500 m2 de sol sobre els que poder construir més de 180.000 m2 de noves naus logístiques, que permeten oferir flexibilitat als seus clients donant resposta a qualsevol tipus de necessitat logística.

El 2014 ha suposat per la ZAL del Port de Barcelona la consolidació com a partner d’infraestructures logístiques pels seus clients, valorant per sobre de tot la flexibilitat i orientació cap al client, el que es demostra mitjançant la confiança dels clients ja existents apostant per la ZAL per consolidar el seu creixement com Districenter, DB Schenker, Naeko Logistics, Tipsa, Eis Marítimo, Docks, Decathlon, Westwing, TLSA, WDFG, Agility, Nippon Express, …el que juntament amb la incorporació de nous clients com Molenbergnatie y Envialia ha portat a la companyia a tenir una ocupació del 94% a finals d’any, havent-se contractat 58.000 m2 nous nets al 2014.

Durant aquest 2014, CILSA ha realitzat una inversió operativa de 3,2 milions d’euros bàsicament en el condicionament de les naus logístiques pels clients com a resposta a aquest creixement experimentat.

Seguint amb les polítiques de RSC que caracteritzen la companyia, destaquen els 6.000 m2 que s’han cedit gratuïtament a la Fundació Banc dels Aliments per la campanya del Gran Recapte 2014 i la renovació del contracte amb Fundació Cares de la qual CILSA és Patró Fundador.

A més, durant el passat mes de Desembre, CILSA ha exercitat el dret preferent del que disposava per adquirir al banc alemany UBS, un enclau logístic de 16.300 m2 de nau i 28.000 m2 de parcel·la ubicats a la ZAL Prat amb Seur Operaciones com a llogater, el que suposa una oportunitat excel·lent de recuperar un actiu de referència i incorporar-lo a la concessió existent, permetent consolidar el desenvolupament de la segona fase de la ZAL.

A dia d’avui, CILSA gestiona 212 hectàrees ubicades en els municipis de Barcelona (69 ha) i del Prat del Llobregat (143 ha) i ha construït directament a la ZAL un total de 403.280 m2 de naus logístiques que ofereixen en règim de lloguer així com un edifici d’oficines de 11.254 m2 conegut com Service Center. Així mateix, CILSA ha atorgat un dret de superfície a clients que han construït uns 211.000 m2 de naus, configurant un parc logístic de 625.534 m2, pioner a Espanya en aquest tipus de desenvolupaments.

La ZAL disposa encara de 279.500 m2 de sol sobre els que poder construir més de 180.000 m2 de noves naus logístiques, que permeten oferir flexibilitat als seus clients donant resposta a qualsevol tipus de necessitat logística, convertint-se en un partner de negoci amb el qui acompanyar el seu creixement a mig i llarg termini en un emplaçament idoni, assolint els més de 800.000 m2 d’ infraestructures logístiques de primer nivell quan estigui completament desenvolupada.

Proba de tot això és que a la ZAL treballen directament més de 5.000 persones en les més de 130 empreses instal·lades, tant nacionals com internacionals de reconegut prestigi com Decathlon, Carrefour, Alfil/Grupo DAMM, Indukern, Kühne+Nagel, Naeko Logístics, Rhenus, Transnatur, World Duty Free Group, CMA-CGM, etc.

Els segments sectorials implantats a la ZAL son representats en un 80% pels distribuïdors d’importació i exportació i fabricants, junt amb els operadors logístics, i amb un 16% els transitaris. Així mateix i gràcies al increment exponencial del sector del e-commerce comença a ser significant el segment del courier.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: