Acceso intranet
NOTICIA | Publicado el 18 nov 2021

La venda de les dues primeres parcel·les del LOGIS Montblanc facilitarà la creació de 470 llocs de treball directes

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

L’empresa pública CIMALSA, dependent del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, ha adjudicat a GESDIP SAU les dues primeres parcelꞏles del LOGIS Montblanc, que sumen un total de 188.519 m2, per 15,4 milions d’euros. La companyia ja ha anunciat que hi invertirà 48 milions d’euros en un projecte d’implantació que crearà 470 llocs de treball directes, un important estímul econòmic per a la comarca de la Conca de Barberà.

El vicepresident Jordi Puigneró, juntament amb el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín i el president de CIMALSA, Enric Ticó, s’ha reunit avui amb l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, a qui ha comunicat aquesta adjudicació. “Avui no només anunciem un gran pas en aquest centre logístic, sinó un projecte de reconstrucció econòmica per a la comarca i les comarques veïnes. Parlem de generar llocs de feina, la millor política social possible”, ha posat en valor el vicepresident.

La licitació d’aquestes parcelꞏles, la 1 i la 3, per a ús logístic es va iniciar el passat mes de setembre i, prèviament, CIMALSA ja havia invertit 15 milions en el planejament i l’adquisició del sòl, amb la voluntat d’impulsar la urbanització de la fase 1 del LOGIS. Ara, un cop adjudicades les parcelꞏles, també redactarà el corresponent projecte d’urbanització i el tramitarà davant l’Ajuntament de Montblanc. Un cop aprovat definitivament el projecte, CIMALSA licitarà i executarà les obres d’urbanització, amb una inversió prevista també de 15 milions d’euros.

Plataforma logística connectada

El LOGIS Montblanc serà una plataforma logística amb possible futura connexió ferroviària, que oferirà més de 356.000 m2 per a la instalꞏlació d’empreses logístiques i industrials i prop de 39.000 m2 per activitats terciàries.

El planejament urbanístic està aprovat definitivament i l’empresa pública és propietària del 86,6% dels terrenys totals de l’àmbit i participa del 96,7 % de la Junta de Compensació actual.

Una central neutra en emissions

El passat mes de juny, CIMALSA va adjudicar a l’empresa Energies Renovables Terra Ferma, SL l’arrendament a llarg termini dels terrenys contigus al LOGIS Montblanc per instalꞏlar-hi i explotar una planta solar fotovoltaica. Aquesta planta, de 30 hectàrees de superfície, estarà construïda i en servei en un termini aproximat de 2 anys i possibilitarà un balanç neutre d’emissions del LOGIS.

Segons la explicat avui Puigneró, “aquest és un projecte sostenible. Qualsevol projecte que impulsem ha de tenir també l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic, d’implicar-se en la descarbonització, com passa en aquest cas”.

Newsletter

Ver histórico

Si quieres recibir nuestra newsletter

Mediante el envío de este formulario acepta la política de privacidad y condiciones de uso.

Recuerde que recibirá un email para completar la validación a la cuenta indicada

Media

Ver todo

SUPPLY.NET nº 6 – BCL – ICIL

REPORT