La terminal de mercaderies de Vilamalla tindrà ample ferroviari internacional

La Generalitat de Catalunya ha licitat el projecte per implementar l’amplada UIC a la terminal de mercaderies de Vilamalla, que gestionen CIMALSA i l’Autoritat Portuària de Barcelona a través de la societat TIE. Segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat, diferents empreses han manifestat la seva intenció d’utilitzar aquesta terminal quan disposi d’amplada internacional, ja que forma part del Corredor Mediterrani i de la xarxa transeuropea de transports.

L’actuació connectarà la terminal amb l’amplada estàndard europea de la Red Ferroviària de Interès General (Rfig). D’altra banda, també es perllongaran les vies fins a 750 metres dotant-les d’amplada de via mixta, ibèrica i internacional.

Per tal que hi hagi línies d’expedició i recepció, dues de les vies seran d’amplada mixta i de 750 metres de longitud, mentre que una tercera via es mantindrà amb amplada ibèrica per continuar amb el tràfic general entre Figueres i Barcelona, i una quarta via serà d’amplada mixta i s’utilitzarà tant pel tràfic general entre Barcelona i Figueres, com també pels serveis entre Barcelona i Vilafant, en els dos sentits de circulació.

Fecha del Taller: