La terminal de contenidors BEST registra un nou rècord d’operacions ferroviàries

La terminal de contenidors Barcelona Europe South Terminal (BEST), membre del grup Hutchison Port Holdings Limited (HPH), ha operat més de 15.000 TEU ferroviaris durant el mes d’agost, superant així el seu rècord anterior de 13.000 TEU assolit al març d’aquest mateix any. Durant el mes d’agost BEST ha prestat servei a gairebé 300 trens, el que suposa un increment d’un 25% sobre la seva mitjana mensual.

La terminal disposa de dues grues tipus RMG (Rail Mounted Gantry) la qual cosa permet que els trens siguin carregats en una mitjana de 1,5 hores, i descarregats en 1 hora. Cada tren té una capacitat per a 72 TEU.

Guillermo Belcastro, director general de BEST, comenta que “aquesta és una fita molt important per a BEST, així com per al Port de Barcelona. Amb l’esforç continu i el suport tant dels estibadors com de la Comunitat Portuària en general, confiem mantenir aquesta tendència de creixement.”

El trànsit ferroviari a BEST ha augmentat significativament en els últims anys, passant d’un 7,7% del tràfic local el 2010, a un 19% a l’actualitat.

La terminal BEST està dotada d’una de les terminals ferroviàries més grans dins d’una terminal marítima a tota la Mediterrània, amb 8 vies d’ample mixt (ibèric i UIC).

Actualment la instal·lació ferroviària dóna servei a una àmplia zona d’influència que se situa en un radi de 600 km al voltant de Barcelona. En els últims temps, l’ampliació de mercats als quals es pot atendre des de la terminal ha crescut de forma molt significativa, representant una gran oportunitat de negoci per als clients, i en línia amb l’objectiu estratègic del Port de Barcelona de convertir-se en l’alternativa Mediterrània d’accés als mercats europeus.

BEST està operant una mitjana de 65 serveis setmanals amb origen/destinació Azuqueca (Madrid), Lisboa, Noain (Pamplona), Selgua, Saragossa Plaza, Saragossa TMZ, Villafría (Burgos), Tarragona i França.

Fecha del Taller: