La Terminal BEST presenta un servei intermodal port a porta transfronterer

La Terminal BEST converteix en realitat el seu ambiciós projecte d’ampliar el seu hinterland a nivell internacional mitjançant la col·laboració amb el Port de Baiona, a la regió francesa de Nova Aquitània.

El port de Baiona, històricament especialitzat en granels, vol fer un pas endavant en la intermodalitat amb la implantació d’un servei intermodal porta a porta transfronterer. D’aquesta manera, BEST i el Port de Baiona s’han unit per oferir una nova solució intermodal als importadors i exportadors de sud-oest de França, a través de l’operador logístic de BEST, Synergy i de l’empresa de transport GIMEX, amb seu a Navarra .

La unió dels socis d’aquest projecte innovador es presenta a la Cambra de Comerç i Indústria de Baiona, el proper dijous 20 de febrer 2020 a les 10: 00h, per tal de “prendre el pols” al sector, identificar futurs usuaris potencials i ajustar la proposta d’oferta de servei a les necessitats dels professionals logístics de banda i banda de la frontera.

El port de Baiona, com a eina fonamental de desenvolupament econòmic a el servei del territori, va enfortir la seva oferta logística mitjançant l’ocupació del transport en contenidor des de/cap tot el món. Al mateix temps, es tracta d’una solució mediambientalment sostenible, gràcies a la utilització combinada del servei ferroviari i marítim, limitant així l’impacte de la petjada de carboni generat.

L’experiència en el transport intermodal per ferrocarril que aporta Synergy a aquest marc de col·laboració entre els dos ports, és sens dubte el certificat de qualitat i fiabilitat que qualsevol client busca en un partner logístic. Alguns dels casos d’èxit de l’operador són el seu servei des de BEST a Pamplona, amb una sortida diària, i el de BEST a Miranda d’Ebre (Burgos), que compta ja amb quatre sortides per setmana, portant poc més d’un any en servei. El valor afegit que aquests serveis aporten als seus clients són: l’estalvi de fins a 11 dies de temps de trànsit marítim, oferint serveis directes des de Barcelona; i també la fiabilitat davant la situació actual d’incertesa que els ports francesos arrosseguen des de fa diverses setmanes.

Fecha del Taller: