La terminal BEST del port de Barcelona augmenta la seva capacitat i eficiència operativa amb tres noves grues

Les tres noves grues permeten a BEST seguir operant amb unes elevades productivitats els nous tràfics que s’esperen rebre a la terminal.

La terminal de contenidors Barcelona Europe South Terminal (BEST), situada al Port de Barcelona, i membre del grup Hutchison Port Holdings Limited (HPH), compta amb tres noves grues de moll. Aquestes grues formen part de la nova fase d’expansió de la terminal que permetrà operar els vaixells porta-contenidors més grans del món. Actualment BEST disposa d’11 grues de moll, totes elles capaces d’operar els vaixells d’última generació.

BEST, que utilitza sistemes operatius molt avançats, ha assolit uns rendiments mitjos de grua (GCR) de més de 40 moviments per hora. Això s’ha traduït en importants estalvis per a les navilieres en termes de cost d’eficiència, temps d’escala, previsió de les operacions, fiabilitat i seguretat. Les tres noves grues permeten a BEST seguir operant amb unes elevades productivitats els nous tràfics que s’esperen rebre a la terminal.

Actualment la terminal de contenidors semi-automatitzada més gran del Mediterrani disposa de connexions intermodals regulars a diferents punts d’Espanya i del Sud de França, que, juntament amb els nous serveis marítims que arriben ja a Barcelona amb un transit time menor, suposa un gran valor afegit pel mercat.

L’aposta clara pel Port de Barcelona que ha fet Hutchison Port Holdings reforça el posicionament del port com a hub de distribució de mercaderies del Sud d’Europa.

Un cop finalitzada la fase d’expansió prevista durant el primer trimestre del 2015, BEST augmentarà en un 50% la seva capacitat operativa. La terminal disposarà de 27 blocs automatitzats per l’emmagatzematge de contenidors, operant en una sola línia de moll de 1.500 metres, amb una fundaria d’entre 16 i 16,5 metres i amb 11 grues pòrtic capaces de operar els vaixells porta-contenidors d’última generació. BEST també oferirà noves connexions directes per ferrocarril des de la seva terminal ferroviària i acollirà nous serveis marítims que ampliaran de forma significativa l’oferta multimodal de la terminal.

 

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: