La sanitat i la logística lideren la creació de nova ocupació

La creació de feina a Catalunya per tercer any consecutiu el 2015 va tenir clarobscurs. L’augment de quasi 54.000 ocupats no va arribar a totes les activitats del teixit econòmic, segons el balanç fet pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies a partir de les dades de l’Enquesta de Població Activa. On més va notar-se l’oxigen de les noves feines va ser en el sector de la sanitat i els serveis socials i en el del transport i l’emmagatzematge, és a dir, la logística. En tots dos casos, van sumar 18.000 nous ocupats el 2015, un augment del 8% i de l’11%, respectivament.

El turisme explica que l’hostaleria també estigui al podi dels sectors amb més dinamisme en nova contractació. Va beneficiar-se del nou rècord de visitants estrangers (17,4 milions en tot el 2015) i va crear 14.800 llocs de treball, un increment de quasi un 7%.

Dins de la indústria, la química va ser l’activitat amb una millor ràtio de creació de feina. Les empreses químiques i farmacèutiques -que s’agrupen sota el mateix epígraf a l’estudi- són el primer sector exportador i l’any passat la recuperació d’aquesta activitat va generar 8.600 nous llocs de treball, un 9,4% més.

Font: ara.cat

Imatge: Flickr, Ivan Mlinaric

Fecha del Taller: