La reindustrialització dels terrenys de Nissan finalitza amb l’adjudicació a l’empresa Goodman

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) comunica que ha adjudicat la licitació per a l’arrendament dels terrenys, que fins fa un any ocupava Nissan, a l’empresa Goodman, grup que manté en propietat, desenvolupa i gestiona espais logístics i empresarials a Europa, els EUA i la regió d’Àsia-Pacífic. L’òrgan i la mesa de contractació han aprovat la proposta presentada per Goodman, l’únic candidat que havia concorregut a aquesta licitació, després d’analitzar i verificar que compleix amb els requisits que s’exigien en les bases de la licitació. La candidatura garanteix la continuïtat industrial amb un projecte vinculat a la mobilitat elèctrica.

Després de conèixer-se aquesta notícia la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i el CZFB s’han congratulat de poder posar en marxa l’activitat en la totalitat dels terrenys que permetrà recol·locar a la plantilla de Nissan, que actualment està consumint la prestació de desocupació, a més de generar nova ocupació.

La Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i el CZFB en tot moment han mostrat màxima predisposició per resoldre el problema creat per la decisió de Nissan d’abandonar la seva activitat productiva a Espanya. Després de molt d’esforç i col·laboració entre aquestes administracions, i després d’un llarg procés, que ha respectat els principis de legalitat i transparència de tota la causa amb l’objectiu de donar resposta a les decisions adoptades per la taula de reindustrialització de Nissan, s’ha arribat a l’adjudicació definitiva.

D’aquesta manera la reindustrialització dels terrenys de Nissan encaren ja la seva recta final després de la posada en marxa en una primera fase, que va tenir lloc al juliol de 2022, amb l’autorització perquè l’empresa Silence, un dels inversors seleccionats per la Mesa, pogués iniciar les seves activitats dins del recinte de la Zona Franca, ocupant una extensió total de 61.078 m² i contractant diversos empleats de Nissan, sobre la base de l’acord que van signar l’empresa i la representació dels treballadors. Així mateix, Nissan va rebre també l’autorització perquè el Centre Tècnic de la marca pugui continuar la seva activitat en el recinte de la Zona Franca, que ocupa 38.438 m² i dona feina 287 treballadors. Després d’aquesta adjudicació, serà Goodman, com a nou inquilí d’aquests terrenys, qui subrogui els contractes a les empreses ja establertes en aquest espai i desplegament el projecte del Hub d’electromobilitat.

El projecte Hub Tech Factory ha estat un dels deu projectes tractors que s’han beneficiat de la línia de cadena de valor industrial del PERTE VEC posat en marxa pel Ministeri d’Indústria amb una ajuda pública de 65,23 milions d’euros amb l’objectiu de liderar la dinamització de la cadena de valor creant la capacitat de dissenyar i produir un rang complet de components i vehicles d’electromobilitat que permeti la fabricació multireferència i multimarca.

Fecha del Taller: