La naviliera Grimaldi duplica la freqüència del seu servei entre els ports de Barcelona i Savona

El servei s’afegeix a la connexió que Grimaldi ja té amb Savona i que compta amb tres sortides setmanals efectuades pels vaixells ro-ro de la classe ‘Eurocargo’, equipats pel transport de camions, semiremolcs i altres tipus de vehicles.

La naviliera Grimaldi ha duplicat la freqüència de la línia marítima que connecta el ports de Barcelona i Savona, ubicat a uns 50 kilòmetres a l’oest de Gènova, posant en servei el vaixell ‘Florencia’.

Grimaldi opera aquesta Autopista del Mar del Mediterrani des de l’any 2012 i, amb el nou vaixell, potencia el servei doblant-ne la freqüència i estenent-lo al transport de passatgers.

Aquest servei s’afegeix a la connexió actual de Grimaldi, que té una freqüència de sortida tres cops per setmana, efectuada pels vaixells ro-ro de la classe ‘Eurocargo’, equipats pel transport de camions, semiremolcs y altres tipus de vehicles.

El ‘Florencia’, construït el 2004 i que navega a 23 nusos de velocitat, pot transportar 1.000 passatgers, 170 cotxes i uns 2.250 metres lineals de càrrega rodada.

Des del Grup Grimaldi expliquen que “la intensificació de la connexió Barcelona-Savona, amb més capacitat de càrrega i una major freqüència de servei, beneficia les empreses del nord d’Itàlia i d’Europa central que transporten mercaderies com fruites i hortalisses, peix i productes farmacèutics, atès que necessiten connexions marítimes freqüents i puntuals amb la Península Ibèrica”.

Grimaldi, que disposa d’una terminal pròpia en concessió al port de Barcelona, ofereix des del port català altres línies de transport marítim de curta distància que enllacen amb Civitavecchia, Livorno, Savona, Porto Torres y Tànger. Aquests serveis contribueixen a descongestionar les carreteres i, per tant, a ofereixen cadenes logístiques més eficients i sostenibles.

 

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: