La Mesa de l’Automoció i la Mobilitat de Catalunya de Foment del Treball incorpora a Pere Navarro (CZF) i a Mercè Conesa (Port de Barcelona)

La Mesa de l’Automoció i de la Mobilitat de Catalunya, creada a instàncies de Foment del Treball per reforçar i potenciar la indústria de l’automòbil, incorpora com a membres permanents al president del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, i a la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa. La composició de la Mesa compta amb les aportacions dels més destacats agents del sector, tant des del vessant institucional, industrial i empresarial, com de la consultoria. El propòsit és establir les bases que permetin la viabilitat del conjunt de l’ecosistema industrial que Catalunya ha acumulat entorn de l’automòbil durant dècades, i explorar alternatives per a tot el sector a partir de la crisi de Nissan, que ha anunciat el tancament de la planta de la Zona Franca, programada per a el mes vinent de desembre.

El grup de treball ha iniciat ja la seva activitat, i ha mantingut reunions amb els secretaris generals de sindicats CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament, i amb la consellera de Indústria i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Angels Chacón. Aquesta setmana té previst a més presentar els objectius al secretari de Indústria, Raúl Blanco; al president de Moventia, Miquel Martí; al soci de YGroup, Jose Antonio Bueno; i al CEO de TOP Projectes i Contractes, Jordi Sumarroca.

Al llarg del mes juny s’han previst trobades al més alt nivell institucional amb el vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, amb les ministres del Govern d’Espanya, Teresa Ribera –Transición Ecològica- i Reyes Maroto –Indústria, Comerç i Turisme- i altres destacats representants del sector per a incorporar les seves aportacions i avançar en l’estudi de viabilitat.

Els membres permanents de la  Mesa de l’Automoció i de la Mobilitat de Catalunya, creada per Foment del Treball, són:

Josep Sánchez Llibre,  President de Foment del Treball

David Tornos, Secretari General de Foment del Treball

Jordi Casas, Jefe del Gabinete de Presidencia de Foment del Treball

Mercè Conesa, Presidenta del Puerto de Barcelona

Rosa Fiol, Vicepresidenta d’AEBALL

Patricia García-Durán, Prof. Agregada Dpt. Economía, Fac. Economía i Empresa de la UB

Enrique Lacalle, President d’Automobile Barcelona

Josep Martínez Vila, Consejero  Delegado de SABA Infraestructures

Ignacio Marull, Socio Director Catalunya de PwC

Pere Navarro, Presidente del Consorcio de la Zona Franca

Pedro Nueno, Emeritus Professor d’Iniciativa Emprenedora de l’IESE

Javier Pujol, Conseller Delegat del FICOSA

Jaume Roura, President Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) y FECAVEM

Alfonso Sancha, Vicepresident Ejecutivo Mundial de Compras de SEAT

Francesc Solé Parellada, Catedràtic – UPC

Josep M. Vall, President del Clúster Indústria Automoció de Catalunya (CIAC)

Fecha del Taller: