La inversió estrangera a Catalunya va crèixer un 13% el 2019

En 80% del volum d’inversió estrangera atreta per ACCIÓ l’any 2019 ha anat destinada a la indústria, sobretot en els sectors de la indústria farmacèutica, l’automoció i la química i plàstics.

Si la cadena de valor s’analitza per nombre de projectes i no per volum d’inversió, també lidera la indústria amb un 20,2% del total del nombre de projectes, el mateix pes que les inversions destinades als serveis, els projectes TIC (19%), d’R+D (14,3%) i logística (7,1%).

Sectorialment, també analitzant el nombre de projectes, són molt rellevants les inversions estrangeres d’empreses dels sectors TIC-transformació digital (32,1%); de la indústria farmacèutica (9,5%); la logística, comerç electrònic i distribució (8,3%); i alimentació i productes gurmet (7,1%).

Gairebé la meitat (47,6%) dels projectes d’inversió estrangera materialitzats l’any passat provenen d’empreses que no tenien establiment previ a Catalunya, és a dir, tipus greenfield, fet que demostra el potencial de Catalunya per continuar atraient nous inversors. Les noves inversions en nous productes per part d’empreses que ja estaven establertes (22,6% del total) i les ampliacions (20,2%) són les altres dues principals modalitats d’inversió. Des del punt de vista del país d’origen de la inversió, les empreses amb més projectes materialitzats a Catalunya són dels Estats Units (17,9% del total de projectes), Alemanya (16,7%) i França (13,1%).

Fecha del Taller: