La Generalitat i el sector químic estudien impulsar una planta de biorefineria a Catalunya

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Indústria i la Direcció de Medi Natural, i el sector químic exploren la viabilitat de posar en marxa una planta de biorefineria a Catalunya. Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla d’Impuls a les Indústries de la Química, l’Energia i els Recursos de l’estratègia industrial catalana.

Recentment es va celebrar la jornada de treball “Projecte d’una biorefineria a Catalunya” al Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC), que va ser el punt de trobada entre experts en tecnologies de biorefineria i empreses catalanes interessades en les innovacions de productes que se’n poden derivar. Hi van participar membres de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i de diversos centres tecnològics que desenvolupen projectes en el camp de la biorefineria per a la fabricació de bioplàstics, fàrmacs i cosmètics, entre d’altres, com ara: Universitat Autònoma de Barcelona, Peinusa (Institut Químic de Sarrià), Lepamap (Universitat de Girona), Universitat Rovira i Virgili, Crepi (Universitat Rovira i Virgili), Amic (Universitat Rovira i Virgili), GreenCat (Universitat Rovira i Virgili), DBA (Universitat de Lleida) i l’IREC.

El projecte, que ha de ser liderat pel sector industrial, estudia la viabilitat de posar en marxa la que seria la primera planta de biorefineria de segona generació a Catalunya. La planta se centraria en la producció de productes de valor afegit que tinguin sortida a diversos sectors industrials, a més de la possibilitat de combinar-ho amb la generació d’energia.

Fecha del Taller: