La Fundació ICIL i El Celler de Can Roca analitzen el paper de la supply chain

La Fundació ICIL, referent a Espanya en programes de formació en el sector de la logística, ha analitzat en una jornada celebrada a Barcelona les claus de l’èxit del model de gestió del Celler de Can Roca des del punt de vista de la supply chain, un element essencial a l’hora d’aportar valor a l’empresa i en com ho percep el client.

L’acte ha comptat amb la participació del sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca, el president de l’Associació ICIL, Pere Roca, i el director de l’Institut Cerdà, Carles Cabrera, autor del llibre El Celler de Can Roca: generant valor en empreses de servei.

Tots tres han analitzat la història i l’evolució del millor restaurant del món, identificant un a un els valors que li han permès obtenir aquest reconeixement. Entre ells, sens dubte, destaca l’ADN del projecte dels germans Roca, que han fet de la seva passió la seva professió, així com la seva vocació de servei i la seva empatia amb col·laboradors i proveïdors.

No obstant això, el motor principal de l’èxit d’El Celler de Can Roca és la cura i l’atenció en l’experiència del client, que s’inicia amb un estudi previ al fet que els comensals se senten a la taula i es tanca amb una anàlisi posterior, per identificar els possibles elements de millora. Un procés que evidencia l’esforç dels responsables del millor restaurant del món per comprendre les necessitats dels seus clients i satisfer-les, oferint-los una experiència única.

En aquest sentit, Pere Roca ha destacat que avui en dia cada vegada és més difícil competir només amb el producte, per la qual cosa el factor diferencial és el servei. I ha destacat com la gestió de la cadena de subministrament ofereix una visió transversal del negoci, el que permet aportar valor al servei. Així mateix, Carles Cabrera ha subratllat la necessitat que les empreses de serveis entenguin al client i siguin capaços de donar resposta a les seves expectatives.

Per la seva banda, Josep Roca ha posat èmfasi que per a El Celler existeixen tant clients externs com interns, en aquest últim cas els treballadors. Així, ha explicat la importància de la gestió de l’equip per aconseguir l’excel·lència i ha recalcat que cada vegada estan “més convençuts d’haver de guanyar-se els clients interns per convèncer els clients externs”.

Per poder prestar servei a aquests últims, del Celler de Can Roca compta, a més, amb la col·laboració de persones i empreses externes que els subministren una sèrie de productes i serveis. En aquest àmbit, Josep Roca s’ha referit al paper fonamental que juguen els seus proveïdors, especialment a agricultors, ramaders, i productors d’altres matèries primeres, amb les que elaboren el seu menú. En aquesta línia, els ha definit com un dels motors en la generació de valor del seu projecte. “Primem la proximitat però sobretot primem que siguin excel·lents”, ha agregat. De les 360 referències d’ingredients que entren anualment a El Celler, un 85% té el seu origen en una àrea inferior a 50 quilòmetres.

Fecha del Taller: