La Fundació Banc dels Aliments i BCL signen un acord de col·laboració

La Fundació Banc dels Aliments i l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) han signat aquest matí un acord que preveu que les dues organitzacions col·laboraran en diferents àrees d’interès comú. El principal objectiu del conveni signat és que BCL assessorarà i oferirà suport logístic a la Fundació Banc dels Aliments perquè aquesta pugui desenvolupar les seves activitats socials de repartiment d’aliments en entorns desfavorits.

L’acord, signat pel president de BCL, Pere Navarro, i la presidenta de la Fundació Banc dels Aliments, Roser Brutau, estableix un pla d’acció que es concreta en tres punts essencials:

  • BCL gestionarà entre els seus associats la recerca d’un vehicle de transport, de capacitat mitjana i amb xofer, que posarà a disposició del Banc dels Aliments perquè aquest programi la seva utilització en la en la recollida de donacions i en el repartiment a les entitats socials de la xarxa.
  • BCL constituirà un grup de treball format per persones que estiguin cursant estudis de logística i que s’encarregaran d’analitzar les necessitats logístiques i d’equipaments (utillatges i maquinària, per exemple) de les entitats que formen part de la xarxa del Banc dels Aliments per, posteriorment, aprofitar aquells equipaments excedents de les empreses associades a BCL i també implementar millores de servei.
  • BCL s’integrarà com una entitat més en un projecte que està treballant la Fundació Banc dels Aliments i que pretén potenciar la recuperació d’excedents d’aliments en el sector de la restauració, basant tota la seva operativa en la utilització de sistemes digitals.

BCL treballa per a la millora de la competitivitat i la promoció de Catalunya com a plataforma logística euromediterrània. Està integrada per les principals empreses privades i públiques del sector logístic i per associacions professionals, entitats dedicades a la formació i a la innovació, així com altres organismes i institucions d’investigació i desenvolupament industrial, econòmic i logístic. BCL, a través dels seus diferents comitès, és un fòrum d’anàlisi, debat i reflexió dels professionals sobre el present i el futur del sector logístic de Catalunya.

La Fundació Banc dels Aliments és una entitat benèfica sense ànim de lucre que basa la seva actuació en la lluita contra el malbaratament d’aliments, utilitzant voluntaris per a les seves diferents activitats. La missió de l’entitat és rebre productes alimentaris i repartir-los de manera gratuïta entre les entitats benèfiques homologades, perquè els facin arribar a les persones necessitades de l’entorn més proper. Des de la Fundació es treballa per pal·liar la pobresa i l’exclusió social, mantenir la solidaritat alimentària, promoure un desenvolupament sostenible i eficient dels recursos i assegurar la justa distribució dels aliments recollits entre els que més ho necessiten.

Fecha del Taller: