La Escola Europea de Short Sea Shipping, cada cop més internacional

L’Escola Europea de Short Sea Shipping (www.2e3s.eu) està portant a terme una sèrie de cursos especialitzats en logística i intermodalitat que han reunit a Barcelona a nombrosos estudiants de països con Itàlia, Bèlgica, França o Panamà.

Durant el mes de febrer, l’Escola Europea de Short Sea Shipping (2E3S) va acollir un grup de 30 estudiants, 25 d’ells provinents de la Hogeschool PxL de Hasselt (Bèlgica) i la resta professionals del sector a França, Portugal i Espanya, que van realitzar un curs WHITE MOS Management sobre logística marítima. El curs, que es va fer a bord d’un vaixell Ro-Pax de Grimaldi Lines, ha estat el primer en fer-se totalment en anglès.

També el febrer, la 2E3S va organitzar un curs de logística intermodal per a 12 estudiants de la Scuola Nazionale Transporti e Logistica (Itàlia). El curs es va desenvolupar durant una setmana i va combinar la formació tradicional de l’Escola a bord d’un vaixell Ro-Pax amb visites terrestres i marítimes a les terminals del Port de Barcelona i a la Terminal Marítima de Saragossa (TmZ).

A més, l’Escola ha organitzat: un curs WHITE MOS en logística marítima per 48 estudiants procedents de la Universidad Tecnológica de Panamá y la Universitat Abat Oliba CEU; un curs d’introducció a la intermodalitat, emmarcat en el projecte WHITE, per un grup de 30 estudiants de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC); un taller sobre Logística Portuària (Logistics Port Workshop) per a 20 estudiants de la Universitat de Barcelona; i un curs d’introducció a la intermodalitat per estudiants de la Universitat de Versalles–Saint Quentin (França).

L’Escola Europea de Short Sea Shipping està focalitzant els seus treballs en augmentar la seva internacionalització, tant pel que fa a la procedència dels alumnes com en el nombre de projectes europeus en els que està involucrada. Així, en el marc del projecte WHITE de l’Escola, el primer de l’entitat que no està cofinançat per l’Unió Europea, ha comptat des de la seva posada en marxa amb la participació de prop de 1.000 estudiants d’11 països diferents, com per exemple Bèlgica, França, Itàlia, Portugal i diferents països de Amèrica Llatina, a més d’Espanya.

L’Escola Europea de Short Sea Shipping  ofereix dos tipus de cursos sobre les Autopistes del Mar (MOS): el WHITE MOS Operations, de tres dies de duració i que es fa en anglès, francès, portuguès i castellà, i el WHITE MOS Management, de quatre dies de duració que també es fa en diversos idiomes. La xarxa de professorat de l’Escola, provinent de països d’Europa, permet impartir les classes en els idiomes dels diferents participants i adaptar els continguts a la seva procedència.

L’Escola Europea de Short Sea Shipping va ser fundada l’any 2006 conjuntament pels ports de Barcelona, Roma (Civitavecchia) i Gènova, i per les navilieres Grandi Navi Veloci i Grimaldi Lines, que connecten diàriament Barcelona amb els ports italians. L’objectiu del centre és donar formació en logística i transport intermodal des d’una visió pràctica i real de les operacions. En total, més de 7.000 alumnes s’han format a l’escola des del 2006.

 

Fuente y foto: BCL

Fecha del Taller: